E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24928
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
1
1

Tiesnesis patstāvīgi pieņem lēmumu par krimināllietas iztiesāšanas laiku un vietu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. decembrī, 2021
Nate

Labdien! Apelācijas instance noņēma no izskatīšanas krimināllietu, kas bija nozīmēta rakstveidā. Tiesneša darbnespējas dēļ. Jau pagājis gandrīz mēnesis. Vai ir kāds termiņš, kas jāievēro tiesnesim lietas izskatīšanā? Paldies.   

A
atbild:
17. decembrī, 2021
Olga Lauva
juriste

Atbilstoši Kriminālprocesa likuma 488. pantam tiesnesis pēc krimināllietas saņemšanas savā tiesvedībā pieņem lēmumu par krimināllietas iztiesāšanas laiku un vietu, izņemot šā likuma 489. pantā noteiktajā gadījumā. Lēmumu uzraksta rezolūcijas veidā. 

Krimināllietas iztiesāšanu tiesa uzsāk, cik drīz vien iespējams.

Ja apsūdzētajam piemērots drošības līdzeklis, kas saistīts ar brīvības atņemšanu, krimināllietas iztiesāšanu uzsāk ne vēlāk kā četru nedēļu laikā pēc tās saņemšanas. Ja nepilngadīgajam apsūdzētajam piemērots drošības līdzeklis, kas saistīts ar brīvības atņemšanu, krimināllietas iztiesāšanu uzsāk ne vēlāk kā triju nedēļu laikā pēc tās saņemšanas.

Ja objektīvu apstākļu dēļ nav iespējams ievērot šā panta trešajā un ceturtajā daļā minētos termiņus, tiesnesis ar motivētu lēmumu var noteikt vēlāku krimināllietas iztiesāšanas uzsākšanas laiku.

Aicinātu jūs sazināties ar konkrēto apelācijas instances tiesas kanceleju, lai noskaidrotu konkrētās krimināllietas virzību.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas