E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24697
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Par tiesībām valsts iestādē ieņemt divus amatus

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. novembrī, 2021
Jūlija

Labdien! Vai es varu kā amatpersona tajā pašā iestādē ieņem citu amatu (ne amatpersonas)? Vai šādai amatu savienošanai vienā iestādē ir nepieciešams iesniegt iesniegumu par amatu savienošanu? Kā ir ar darba grafiku? Vai es varu abus darbus veikt vienlaikus un saņemt par to atlīdzību, respektīvi, vienlaikus strādājot normālo darba laiku abos amatos?

A
atbild:
27. novembrī, 2021
Valsts kanceleja
Santa Jirgensone, Komunikācijas departamenta konsultante

Amatpersonu amatu savienošanas noteikumi ir noteikti likumā “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā”, un tas, vai ir pieļaujams savienot amatpersonas amatu ar citu amatu šajā pašā iestādē, ir atkarīgs no amata, kuru ieņemat pašlaik, un no amata, ar kuru vēlaties to savienot. Līdz ar to bez papildu informācijas nevaram sniegt atbildi par to, vai konkrēto amatu savienošana ir pieļaujama.

Vienlaikus norādām, ka saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 14. panta pirmo daļu amatpersonai (darbiniekam) ir tiesības saņemt piemaksu līdz 30% apmēram no noteiktās mēnešalgas, ja tā papildus amata aprakstā noteiktajiem pienākumiem pilda vēl citus pienākumus. Līdz ar to aicinām izvērtēt, vai konkrētajā gadījumā nav runa par papildu amata pienākumu veikšanu, nevis amatu savienošanu.

Tīri objektīvi nav iespējams strādāt divus pilnas slodzes darbus pie viena darba devēja, jo dienas normālais darba laiks ir astoņas stundas. Turklāt, strādājot šādā režīmā, nav iespējams kvalitatīvi izpildīt visus amata pienākumus, kā arī tas var atstāt negatīvu iespaidu uz nodarbinātā veselību.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas