E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24615
Lasīšanai: 2 minūtes

Tiesības atsavināt nekustamo īpašumu ir tam, kuram šis īpašums pieder

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
30. oktobrī, 2021
Irīna

2020. gada 13. maijā nomainīju trīsistabu dzīvokli uz vienistabas (parādu nekad nebija). Tagad iesniedzu uz izpirkšanu/atsavināšanu. Bet man paskaidroja, ka maiņas protokolā viņi ierakstīja sociālo palīdzību. Es to nezināju, jo dzīvokli atradu pati un nekādu palīdzību neprasīju, neesmu invalīde. Esmu pensijā, man ir 65 gadi. Ko tagad darīt? Jo dzīvoklī jātaisa remonts, un es to iesāku, bet tagad...

A
atbild:
16. novembrī, 2021
Lidija Dārziņa
LV portāls

Tikai īpašniekam ir tiesības rīkoties ar savu nekustamo īpašumu, arī to atsavināt. Saskaņā ar Civillikuma 994. pantu par nekustamā īpašuma īpašnieku atzīstams tikai tas, kas par tādu ierakstīts zemesgrāmatā. Ja īpašumtiesības uz dzīvokli pieder pašvaldībai, kura dzīvokli izīrējusi, īrniekam nav tādu tiesību.

Likums “Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā” paredz palīdzību īrētās pašvaldībai piederošās dzīvojamās telpas apmaiņā pret citu īrējamu pašvaldībai piederošu dzīvojamo telpu kārtībā, kādā noteikta domes saistošajos noteikumos.

Šajā likumā paredzētajos gadījumos un noteiktajā kārtībā izīrētās dzīvojamās telpas netiek nodotas privatizācijai, tās nevar iegūt īpašumā līdz dzīvojamās mājas privatizācijai un nav pārdodamas vai citādi atsavināmas dzīvojamo telpu īrniekiem vai citām personām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas