E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24215
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Darba organizēšana pašvaldības administrācijā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. septembrī, 2021
Rūta

Administratīvi teritoriālās reformas sekas. Pašvaldība, apvienojot novadus, veido jaunu administratīvo aparātu, t. i., jaunas nodaļas. Vakanto nodaļu vadītāju amatos vadība ieceļ sev zināmus darbiniekus, kas pirms tam pildījuši citas funkcijas. Ne visiem ieceltajiem ir zināšanas, pieredze un vadītāja dotības. Ne ārēji, ne iekšēji konkursi rīkoti netiek, arī izvērtēšanas nav. Cik tas ir likumīgi?

A
atbild:
01. oktobrī, 2021

Pašvaldību autonomā kompetence ir patstāvīga darba organizēšana pašvaldības administrācijas darbībā.

Tieši Administratīvi teritoriālās reformas ieviešanas laikā VARAM  izstrādāja metodikas 2021. gada jaunveidojamo novadu pašvaldību darbības uzsākšanai, kurā tostarp (3. nodaļa) ir sniegti labās prakses ieteikumi, kā organizēt pašvaldības administrācijas struktūru pēc 2021. gada 1. jūlija.

Piemēram, centralizēt noteiktu funkciju izpildi; centralizēti vadot, bet decentralizēti izpildot noteiktas funkcijas; decentralizēt noteiktas funkcijas izpildei teritoriālās iestādēs vai struktūrvienībās novada pilsētās vai novada pagastos. Savukārt struktūrvienību vadītāju kompetenci nosaka amata aprakstā vai darba līgumā.

Papildus vēršam uzmanību, ka Ministru kabineta ieteikumi Nr. 2 “Valsts pārvaldes iestādes struktūras izveidošanas kārtība” nosaka valsts tiešās pārvaldes iestādes struktūras izveidošanas kārtību, lai panāktu vienotas un skaidras iestāžu institucionālās struktūras izveidošanu, optimālu cilvēkresursu plānošanu un ekonomiski un funkcionāli efektīvu valsts budžeta līdzekļu izlietošanu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas