E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23660
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Kurš dīķim var gatavot paskaidrojuma rakstu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. jūlijā, 2021
Vilis

Vēlos rakt dīķi lauku apvidū aptuveni 100 m2 platībā. Konsultējos būvvaldē, tur pateica, ka dīķa būvniecībai arī kā 1. grupas būvei atbilstoši 16.09.2014. noteikumu Nr. 550 11. punktam paskaidrojuma rakstu gatavo ierosinātājs kopā ar būvprojekta izstrādātāju atbilstošā būvprojektēšanas jomā, respektīvi, šajā gadījumā ar sertificētu hidrobūvju projektētāju. Manā sapratnē šis 11. punkts attiektos uz 2. grupas inženierbūvi. Vai 1. grupas inženierbūvei (manā gadījumā dīķim) paskaidrojuma rakstu varu sagatavot pats, vai tas jāizstrādā sertificētam speciālistam?

A
atbild:
01. augustā, 2021

Dīķis ir hidrotehniska būve, tāpēc tā ierīkotājam ir saistoši Ministru kabineta (MK) noteikumi Nr. 500 “Vispārīgie būvnoteikumi” un Ministru kabineta izdotie noteikumi Nr. 550 “Hidrotehnisko un meliorācijas būvju būvnoteikumi”.

Ja dīķa platība mazāka par 0,5 ha, dīķis klasificējas kā 1. grupas hidrobūve vienas zemes vienības robežās (MK noteikumi Nr. 500 “Vispārīgie būvnoteikumi” 1. pielikums).

Pirms dīķa rakšanas zemes īpašniekam nepieciešams iecerētās darbības saskaņot ar vietējās pašvaldības būvvaldi un saņemt citu iestāžu atļaujas.

Ekonomikas ministrija skaidro, ka ar 2014. gadu visu dīķu būvniecības ieceres dokumentāciju (paskaidrojuma raksts vai pilns process – būvatļauja) skaņo būvvalde. Atšķiras tikai iesniedzamais dokumentācijas apjoms, tomēr to visos gadījumos izstrādā būvspeciālists – sertificēta persona.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas