E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30091
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Dārza mājas ar terasi nodošana ekspluatācijā

J
jautā:
03. augustā, 2023
Inta Brokāne

Dārza mājai ir piebūvēta nojume + atklātā terase (abām viena grīda). Kādi dokumenti ir jāiesniedz, lai to nodotu ekspluatācijā? Konsultējos ar sertificētām arhitektēm, taču diemžēl bez rezultāta. Arī BIS sistēmā neatradu informāciju, pietrūka saprašanas. Lūdzu atbildēt secīgi, pa soļiem, jo tas man ir jāizdara pašai un, lai gan mans darba stāžs būvniecībā ir vairāk nekā 40 gadu, diemžēl tik labi nepārzinu pašreizējo situāciju!

Tajā pašā dārzā ir nojaukta siltumnīca, taču ir palikusi daļa no betona pamata. Apmēram 6 m garumā un 25 cm platumā. Administratīvā inspekcija raksta, ka arī šis pamats ir jādemontē un jāutilizē. Betona gabals atrodas man piederošajā zemesgabalā un nevienam netraucē. Varbūt kaut kad to varētu izmantot kā pamatu jaunai siltumnīcai vai kādai citai konstrukcijai. To demontēt ir neracionāli, un tas arī maksā pārāk dārgi, turklāt neatbilst ilgtspējīgas attīstības principiem, kas noteic, ka ir būtiski materiālus izmantot atkārtoti.

A
atbild:
15. augustā, 2023
Ādažu novada būvvalde
Dace Rumpe, galvenā arhitekte

Ja ir veikta jauna būvniecība vai pārbūve, jums jāvēršas pie speciālista, kas izstrādā projektu atbilstoši Latvijas likumdošanai. Projekts tiks iesniegts www.bis.gov.lv saskaņošanai. Pēc saskaņošanas būvvaldē varēsiet iesniegt dokumentus būves nodošanai.

Pamatus var nojaukt, var arī atstāt. Ja pamati ir esošie, nav iespējams saņemt izziņu par ēkas neesamību.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas