E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23659
Lasīšanai: 2 minūtes

Kad pēc atvaļinājuma ir jāierodas darbā, jānoskaidro pie darba devēja

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. jūlijā, 2021
Linda

Labdien. Mans atvaļinājums sākās 14.06.2021. Pa vidu iekrita Līgo diena un Jāņu diena, kā arī man pienākas viena brīva diena par mazgadīgu bērnu. Kad man jāiet darbā?

A
atbild:
02. augustā, 2021
LV portāls
Zaida Kalniņa

Darbiniekam, kas izmanto atvaļinājumu, jautājums par atgriešanās darbā dienu, lai neradītu liekus pārpratumus, būtu jānoskaidro pie darba devēja pirms došanās atvaļinājumā. Tās ir darbinieka tiesības zināt un saprast savas tiesības un izrunāt neskaidros jautājumus. Darba devēja pienākums ir sniegt atbildes un tās vajadzības gadījumā paskaidrot.

Lai atbildētu uz jūsu jautājumu, ir jāzina rīkojuma par atvaļinājuma piešķiršanu saturs. Proti, kāds ir piešķirtais ikgadējā atvaļinājuma periods? Vai piešķirtajā ikgadējā atvaļinājumā ir iekļauta arī papildatvaļinājuma diena par bērnu?

Jūsu jautājumā norādītie atvaļinājuma perioda datumi diemžēl šo informāciju nesniedz. Darbinieks nevar voluntāri pieņemt, ka tiesības uz papildatvaļinājuma dienu par bērnu ir izmantojamas bez saskaņojuma.

Ja pieņem, ka atvaļinājums ir piešķirts uz četrām kalendāra nedēļām no 14. jūnija, tad sakarā ar iekrītošām divām svētku dienām atvaļinājuma pēdējā diena ir 13. jūlijs.

Ja rīkojumā darba devējs ir piešķīris vienu papildatvaļinājuma dienu par bērnu, pieskaitot to ikgadējam atvaļinājumam, tad papildatvaļinājuma diena un attiecīgi pēdējā diena ir 14. jūlijs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas