E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2363
Lasīšanai: 2 minūtes

Jāvēršas policijā un sadursmi izraisījušā auto apdrošināšanas kompānijā

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
26. maijā, 2013
Mihails

Kā ir jārīkojas gadījumā, ja notiek automašīnas un velosipēda sadursme, kuras rezultātā nav cietušo, bet ir automašīnas un/vai velosipēda bojājumi? Ceļu satiksmes noteikumu 51.punktā ir rakstīts, ka šajā gadījumā ir jāaizpilda saskaņotais paziņojums, taču Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likumā atšķirībā no Ceļu satiksmes noteikumiem velosipēds netiek uzskatīts par transportlīdzekli, līdz ar to turpmāka rīcība atšķiras no tās, kāda tā būtu divu automašīnu sadursmes gadījumā? Vai šajā gadījumā ir jāaizpilda saskaņotais paziņojums, vai tomēr ir jāizsauc policija? Kā rīkoties velosipēda vadītājam, lai automašīnas OCTA apdrošinātājs atlīdzinātu zaudējumus par velosipēda bojājumiem, ja sadursmē ir vainīgs automašīnas vadītājs?

A
atbild:
04. jūnijā, 2013
Valsts policija
Sintija Virse, Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā inspektore

Šajā gadījumā nav iespējams rakstīt saskaņoto paziņojumu, jo velosipēdam nav apdrošināšanas, un ir noteikti jāsauc policija.

Lai automašīnas OCTA apdrošinātājs atlīdzinātu automašīnas vadītājam zaudējumus, velosipēda vadītājam ir jāvēršas automašīnas īpašnieka/vadītāja apdrošināšanas kompānijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas