E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7066
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Satiksme
1
1

Jāsazinās ar lietas virzītāju un apdrošinātāju

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
27. aprīlī, 2015
Aivars

Manā mašīnā uz iebrauca cits auto, kā rezultātā man tika nodarīti maznozīmīgi miesas bojājumi. Mani aizveda uz slimnīcu, bet mana auto pasažieris palika CSNg vietā sagaidīt policiju. Kad vēlāk sazinājos ar policiju, viņi teica, ka varu izteikt lūgumu mani atzīt lietā par cietušo. Ko man darīt tālāk? Vai policija, piemērojot vainīgajam sodu, nosaka arī kompensāciju, kas būs manā labā jāizmaksā, vai man jāiet vēl uz tiesu vai pie vainīgā apdrošinātājiem? Vai policija pati sūta dokumentus uz citām iestādēm vai firmām? Ja iespējams lūdzu sniegt soli-pa-solim atbildi, ko šajā situācijā darīt. Paldies.

A
atbild:
05. maijā, 2015
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Ilze Jurēvica skaidro, ka jautājumā iekļautā informācija nav pietiekama, lai sniegtu sīku un secīgu tālākās rīcības izklāstu: katra lieta tiek izskatīta individuāli un atšķirīgi. Par tālāko rīcību ir jāsazinās ar lietas virzītāju.

Ceļu satiksmes noteikumi: „50.4. par ceļu satiksmes negadījumu paziņo policijai un, ja nepieciešams, glābšanas dienestam un tālāk rīkojas pēc to norādījumiem.”

Savukārt zaudējumu atlīdzināšana ir apdrošinātāju ziņā.

Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likuma 16.pants „Transportlīdzekļa vadītāja pienākumi”:

„(1) Transportlīdzekļa vadītājs pēc citas ceļu satiksmes negadījumā iesaistītās personas pieprasījuma sniedz nepieciešamo informāciju par apdrošināšanas līgumu un apdrošinātāju, ar kuru noslēgts apdrošināšanas līgums. Izbraucot ārpus Latvijas Republikas teritorijas, transportlīdzekļa vadītājam jābūt līdzi transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas polisei.

(2) Transportlīdzekļa vadītājam ir pienākums šajā likumā noteiktajā kārtībā paziņot par apdrošināšanas gadījuma iestāšanos apdrošinātājam, kas apdrošinājis ceļu satiksmes negadījumā iesaistītā transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesisko atbildību, vai Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojam, ja apdrošināšanas atlīdzība izmaksājama no Garantijas fonda.”

OCTA vietnē cita starpā ir šāda informācija: „Ne vēlāk kā viena 1 mēneša laikā no negadījuma dienas cietušajam autovadītājam jāiesniedz ir vainīgā transporta līdzekļa apdrošinātājam pieteikums par ceļu satiksmes negadījumu, kā arī iespējamos, ar negadījumu saistītos dokumentus – ceļu policijas protokola kopiju u.c.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas