E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23549
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas

Amata vietas atjaunošana

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. jūnijā, 2021
Valērijs Ņikuļins

Labdien! Es esmu seismologs VSIA “Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs” (VSIA LVĢMC). Līdz 2005. g. es strādāju Valsts ģeoloģijas dienestā (VĢD) par galveno seismologu. 2005. g. maijā VĢD tika apvienota ar meteorologiem un Vides aģentūru un tika izveidots Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMA). Mans amats tika pazemināta līdz seismologam. 2009. g. sakarā ar Ministru kabineta rīkojumu LVĢMA tika likvidēts un tika izveidots VSIA LVĢMC. VSIA LVĢMC ir pakļauts Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijai. Tagad es grību atjaunot galveno seismologa amatu LVĢMC. VSIA LVĢMC atsakās galvenā seismologa amatu atjaunot. Vai man ir tiesības to darīt? Kādas man ir izredzes? Kur man jāvēršas: a) VSIA LVĢMC; b) VARAM; c) uzreiz tiesā (kādā)? Ceru uz jūsu palīdzību.

A
atbild:
08. jūlijā, 2021

Kā tas norādīts jautājumā, jūs šobrīd strādājat VSIA, t. i., valsts kapitālsabiedrībā, kuras kapitāldaļu turētājs ir Latvijas Republika, un kontrole pār VSIA darbību ir deleģēta VARAM (padotība).

Tādējādi SIA darbību, tostarp štata amata vietu skaitu, to palielināšanu vai samazināšanu (izveidi vai likvidāciju), nosaka VSIA valde. Ņemot vērā minēto, jums ar motivētu iesniegumu ir jāvēršas VSIA LVĢMC valdē par jūsu minētās štata vietas (galvenais seismologs) izveides nepieciešamību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas