E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23192
Lasīšanai: 2 minūtes
1
2
1
2

Dzīvokļu īpašnieku kopības lēmuma pieņemšana

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. maijā, 2021
Baiba

Labdien! Man ir jautājums par dzīvokļu īpašnieku kopsapulces lēmumu pieņemšanu. Viens dzīvokļa īpašnieks ir iesniedzis iesniegumu, kurā izteicis vēlmi pie daudzdzīvokļu mājas kopīpašuma teritorijā uzstādīt kaķu mājas. Vai dzīvokļu īpašnieku kopībai jāievēro Dzīvokļa īpašuma likuma 16. panta otrās daļas 2. punkts, saskaņā ar kuru vienīgi dzīvokļu īpašnieku kopība ir tiesīga pieņemt lēmumu par kopīpašuma daļas lietošanas kārtības noteikšanu dzīvokļu īpašnieku starpā? Par šo jautājumu esmu lasījusi divus dažādus viedokļus. Vai dzīvokļu īpašnieku kopības lēmuma pieņemšana par balkona jumtiņa uzstādīšanu ir dzīvokļu īpašnieku kopības kompetencē un lēmuma pieņemšanai “par” jānobalso vairāk nekā pusei dzīvokļu īpašnieku?

A
atbild:
18. maijā, 2021
Inese Helmane
LV portāls

Daudzdzīvokļu mājas kopīpašuma teritorija ir kopīpašums, un, kā noteikts Dzīvokļa īpašuma likumā, par to var lemt tikai dzīvokļu īpašnieku kopība.

Jautājumā par balkona jumtiņu uzstādīšanu būtu jāvēršas būvvaldē. Ja ēkas fasādes āriene tiek mainīta bez būvvaldes saskaņojuma, tad tā ir patvaļīga būvniecība.

Jautājums par balkona jumtiņa uzstādīšanu iekļaujas 16. panta otrās daļas 10. apakšpunktā: vienīgi dzīvokļu īpašnieku kopība ir tiesīga pieņemt lēmumu par citiem jautājumiem, kurus dzīvokļu īpašnieku kopība noteikusi par tādiem, kas ietilpst vienīgi dzīvokļu īpašnieku kopības kompetencē.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas