E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22896
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Veselība
1
30
1
30

Sūdzība par ārstu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. aprīlī, 2021
Rita

Labdien! Esot slimnīcā, ļoti neapmierināja esošā ārsta darbs. Kur var vērsties ar sūdzību? Vai Veselības inspekcijā to var izdarīt anonīmi?

A
atbild:
08. aprīlī, 2021
Laura Studente
LV portālam

Pirmkārt jūs ar sūdzību varat vērsties slimnīcas administrācijā, lai varētu konstatēt iespējamos trūkumus ārstniecības procesa organizācijā un tos uzlabot. Šādā gadījumā, sazinoties ar slimnīcu, jāapraksta sava pieredze, norādot savus personas datus, datumu, kad nonācāt slimnīcā, kā arī iespējami sīkāk aprakstīt notikušo.

Ar sūdzību par ārstniecības iestādes vai ārsta darba kvalitāti (piemēram, aizdomas par nepareizu vai nekvalitatīvi veiktu izmeklēšanu vai ārstēšanu) jāvēršas Veselības inspekcijā ar iesniegumu.

Anonīmu sūdzību var neizskatīt. Iesniegumā Veselības inspekcijai jānorāda: iesniedzēja vārds, uzvārds, personas kods, dzīvesvietas adrese, ārstniecības iestāde un ārstēšanās laiks, kontaktinformācija (e-pasts vai tālrunis). Iesniegumam jāpievieno visa jūsu rīcībā esošā dokumentācija, kas varētu būt noderīga lietas izskatīšanā.

Tāpat uz iesnieguma, sūdzības vai priekšlikuma jābūt iesniedzēja parakstam.

Iesniegumu var nosūtīt pa pastu (Klijānu iela 7, Rīga, LV–1012) vai elektroniski, izmantojot e-pakalpojumu Elektronisks iesniegums Veselības inspekcijai.

Visu ekspertīzei nepieciešamo medicīnisko dokumentāciju no ārstniecības iestādēm pieprasīs Veselības inspekcija. 

Sīkāku informāciju iespējams iegūt, zvanot pa tālruni 67081600 vai ierodoties Veselības inspekcijā. Inspekcijas darba laiks: katru darba dienu no plkst. 8.30 līdz 12.30 un no 13.00 līdz 17.00.

Ja uzskatāt, ka veselībai ir nodarīts kaitējums, kas radījis arī materiālus zaudējumus, jums ir tiesības vērsties Ārstniecības riska fondā ar atlīdzības prasījuma iesniegumu. Šādā gadījumā Veselības inspekcija veiks ekspertīzi, sagatavos atzinumu un noteiks kaitējuma apmēru procentos, kā arī vērtēs ārstniecības izdevumu saistību ar pacientam nodarītā kaitējuma seku mazināšanu vai novēršanu. Lai pacients pieprasītu atlīdzību no Ārstniecības riska fonda, viņam ar iesniegumu jāvēršas Nacionālajā veselības dienestā, nosūtīt pa pastu vai iesniegt elektroniski (nvd@vmnvd.gov.lv), ja tas parakstīts ar drošu elektronisko parakstu un ja nav pievienoti dokumenti, kuriem obligāti iesniedzami vai uzrādāmi dokumentu oriģināli. Plašāka informācija Nacionālā veselības dienesta mājaslapas sadaļā Iesniegums Ārstniecības riska fondam.

Labs saturs
30
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 42 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas