E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22757
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Darbinieku aizvietošana

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. martā, 2021
Agnese

Sirsnīgs paldies par publicēto atbildi. Tomēr, ja jaunā (otrā) aizvietotāja darba līgums tiks noslēgts uz pastāvīgās darbinieces prombūtnes laiku, ņemot vērā, ka bērna kopšanas atvaļinājumu drīkst pārtraukt, mēnesi iepriekš par to brīdinot, pastāv iespēja, ka pirmā aizvietotāja vēlēsies atgriezties darbā ātrāk. Kuram pastāvīgās darbinieces aizvietotājam šajā gadījumā būs tiesības turpināt darbu?

A
atbild:
16. martā, 2021
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darbiniekiem ir tiesības izmantot bērna kopšanas atvaļinājumu kopumā pusotru gadu, līdz bērns ir sasniedzis astoņu gadu vecumu. Šo atvaļinājumu ir tiesības izmantot arī pa daļām. Tādēļ jūsu aprakstītā situācija ir iespējama, ja pastāvīgā darbiniece, piemēram, izmanto pēc kārtas vairākus BKA. Savukārt pirmā aizvietotāja izmanto īsāku BKA, nekā maksimāli iespējams.

Situācijā, kad promesošu pastāvīgo darbinieci secīgi aizvieto divas citas darbinieces, kurām noslēgts darba līgums uz noteiktu laiku, atgriežoties no BKA ātrāk, priekšrocība darba attiecības turpināt būs pirmajai aizvietotājai, kas ir nolīgta uz pastāvīgās darbinieces prombūtnes laiku, ja viņas darba līgumā kā izbeigšanas pamatojums ir norādīts apstāklis – prombūtnē esošās darbinieces atgriešanās darbā pēc BKA izmantošanas.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas