E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22618
Lasīšanai: 2 minūtes

Uzteikuma maksimālais termiņš – viens mēnesis

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. martā, 2021
Anita

Labdien! Esmu darba tiesiskajās attiecībās uz noteiktu laiku, līdz darbā jāatgriežas personai no bērna kopšanas atvaļinājuma (tā norādīts Darba likumā). Ja persona pēc bērna kopšanas atvaļinājuma neatgriežas darbā un es vēlos izbeigt darba tiesiskās attiecības, vai man pie attiecīgā darba devēja ir jānostrādā viens mēnesis? Paldies!

A
atbild:
11. martā, 2021
Zaida Kalniņa
LV portāls

Jūsu darba līgums ir noslēgts uz noteiktu laiku. Ja līgumā nav norādīts konkrēts datums, bet apstākļi, kas nosaka darba līguma izbeigšanos – aizvietotās darbinieces atgriešanās no BKA –, tad par savu atgriešanos darbiniecei saskaņā ar Darba likuma (DL) 156. pantu ir jāinformē laikus – vismaz divas nedēļas iepriekš. Līdz ar to darba devējam aizvietotājs ir laikus jābrīdina par noslēgtā darba līguma izbeigšanu.

Savukārt, pamatojoties uz DL 45. panta trešo daļu, ja promesošais vai no darba atstādinātais darbinieks kādu apstākļu dēļ neturpina vai nevar turpināt darba tiesiskās attiecības, viņu aizvietojošā darbinieka darba līgums uzskatāms par noslēgtu uz nenoteiktu laiku. Tas nozīmē, ka prombūtnē esošajam darbiniekam, izbeidzot darba tiesiskās attiecības, pamatojoties uz DL 100. pantu (pēc paša vēlēšanās), ir jāievēro viena mēneša termiņš, lai uzteiktu darbu, bet darba devējam aizvietotājam ir jāpiedāvā darba līguma pārslēgšana uz nenoteiktu laiku.

Ja nevēlēsities darba attiecības turpināt, tad jums būs iespēja šo darba piedāvājumu noraidīt un izbeigt darba attiecības pēc viena mēneša vai ātrāk – pusēm vienojoties.

Viena mēneša termiņš darba devējam ir nepieciešams, lai atrastu jaunu darbinieku, kas uzņemtos šos pienākumus jūsu vietā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas