E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21970
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība

Ja traucē kaimiņu radītais troksnis

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. decembrī, 2020
Antons

Labdien! Mūsu kaimiņi gandrīz visu dienu un bieži arī naktī tik skaļi skatās televizoru, ka mēs ar sievu nevaram ne normāli strādāt (abi strādājām attālināti), ne atpūsties, ne gulēt. Tā notiek jau pāris mēnešus, un es jūtu, ka manas darbspējas ir kritušās. Sieva norāda, ka dienas laikā es esmu pārāk nervozs un izskatos ļoti noguris. Ar kaimiņiem jau vairākkārt ir runāts, bet sarunas palīdz tikai uz ļoti īsu laiku. Mēģināju situāciju atrisināt ar pašvaldības policijas palīdzību, bet policija vienīgi plāta rokas un iesaka runāt ar kaimiņiem vai rakstīt iesniegumu (darīts, kopš 1. decembra nav atbildes). Kā šo situāciju pēc iespējas efektīvāk varētu atrisināt?

A
atbild:
26. martā, 2021
Laura Studente
LV portālam

Situācija tiešām nav patīkama. Gadījumos, kad troksnis ir pārāk liels, jāvēršas pašvaldības policijā, kas arī ir darīts bez panākumiem. Jāņem vērā: lai trokšņotāju sauktu pie atbildības, ir nepieciešamas vairāku kaimiņu liecības un iesniegumi, kas izslēdz savstarpēju nesaskaņu risināšanu kaimiņu starpā ar policijas starpniecību. Iespējams, ir vērts saprast, vai televizors traucē arī citus kaimiņus, un pievienot šīs sūdzības savam iesniegumam.

Ja nav iespējams citādi vienoties, vēl pastāv iespēja ar kaimiņiem doties pie mediatora, lai mēģinātu strīdu risināt tādā veidā. Kā LV portālam skaidroja Sertificētu mediatoru padomes priekšsēdētāja Evija Kļave, mediācija ir piemērota šādu strīdu risināšanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas