E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21798
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Autovadītāja tiesību atjaunošana

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. decembrī, 2020
Aigars

Par braukšanu dzērumā uz gadu atņemtas B, C, D, CE kategorijas tiesības. Vai pēc gada jākārto visas kategorijas no jauna?

A
atbild:
14. decembrī, 2020

CSDD mājaslapā ir pieejama informācija par autovadīšanas tiesību atjaunošanas kārtību, ja tās atņemtas par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā: lai atjaunotu vadīšanas tiesības pēc tiesību atņemšanas, neatkarīgi no kategorijas jāveic pirmstermiņa veselības pārbaude, jānokārto B kategorijas teorētiskais un vadīšanas eksāmens. Ja vadītāja apliecībā atzīmēta tikai AM, A1, A2, A vai B1 kategorija, jākārto attiecīgajai kategorijai atbilstošs teorētiskais un vadīšanas eksāmens. To paredz Ministru kabineta noteikumi Nr. 103 “Transportlīdzekļu vadītāja tiesību iegūšanas un atjaunošanas kārtība un vadītāja apliecības izsniegšanas, apmaiņas, atjaunošanas un iznīcināšanas kārtība”.

Pēc sekmīgas pirmstermiņa veselības pārbaudes veikšanas pretendents var pieteikties uz teorētisko eksāmenu. Pēc teorētiskā eksāmena nokārtošanas un tikai pēc lieguma termiņa beigām pretendents var saņemt braukšanas mācību atļauju, kā arī pieteikties uz vadīšanas eksāmenu un kārtot to.

No jauna ir jākārto tikai B kategorijas teorija un prakse, līdz ar to parējās kategorijas (C, D, CE) atjaunosies automātiski.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas