E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21171
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
2
2

Kā panākt, lai tiek mainīta sadzīves atkritumu apmaksas kārtība

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. septembrī, 2020
Gunta

Kā daudzdzīvokļu mājā, kurā nesen iegādāts dzīvoklis, panākt, lai pārvaldnieks maksu par sadzīves atkritumu izvešanu rēķinātu pēc deklarēto skaita dzīvoklī, nevis kā iepriekš: pēc dzīvokļu skaita mājā? Nav reāli kopsapulcē to grozīt, jo no 72 dzīvokļu īpašniekiem uz sapulci atnāk 50, no kuriem 10 izīrē savus īpašumus un ir vienaldzīgi, 25 dzīvokļos dzīvo vairāk par 1 iedzīvotāju. Un tā 15 dzīvokļu īpašnieki, kuri dzīvo vieni (pamatā seniori), katru mēnesi apmaksā lielo ģimeņu saražotos atkritumus. Un nav nekādas iespējas kaut ko mainīt. Pārvaldnieks atsakās no MK noteikumiem Nr. 1013, jo dzīvokļi nav iegūti privatizācijas ceļā. Māja nodota 2006. gadā.

A
atbild:
14. oktobrī, 2020
Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija
Indra Dogādova, zvērināta advokāte

Šie jautājumi ir izlemjami dzīvokļu īpašnieku sapulces kārtībā (nepieciešama dzīvokļu īpašnieku kopība) atbilstoši Dzīvokļa īpašuma likuma 16. panta otrās daļas 9. punktam.

Lai pieņemtu lēmumu, “par” jānobalso vairāk nekā pusei visu dzīvokļu īpašnieku. Ja jūs norādāt, ka dzīvokļu īpašumi ir 72, tad uz sapulci jāierodas vismaz 36 dzīvokļu īpašniekiem, lai pieņemtu saistošu lēmumu par pārējiem dzīvokļu īpašniekiem.

Ņemiet vērā, ka pieņemot dzīvokļu īpašnieku kopības lēmumu, katram dzīvokļa īpašniekam ir tik balsu, cik dzīvokļu īpašumu viņam pieder (Dzīvokļa īpašuma likuma 17. panta pirmā daļa).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas