E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20405
Lasīšanai: 2 minūtes
1
22
1
22

Sods par transportlīdzekļa vadīšanu bez tiesībām

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. jūnijā, 2020
Gustavs

Labdien! Vēlos uzzināt, kāds ir sods par transportlīdzekļa vadīšanu, ja ir iegūts liegums uz 4 gadiem par braukšanu reibumā. Paldies!

A
atbild:
25. jūnijā, 2020
Linda Ņikona
LV portāls

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa (LAPK) 149.4 pants par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļu vadīšanas tiesību (transportlīdzekļu vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas) paredz naudas soda uzlikšanu transportlīdzekļa vadītājam no 280 līdz 430 eiro.

Par transportlīdzekļa vadīšanu atkārtoti gada laikā, ja nav transportlīdzekļu vadīšanas tiesību (transportlīdzekļu vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas), transportlīdzekļa vadītājam piemēro administratīvo arestu no 5 līdz 15 diennaktīm un uzliek naudas sodu 570 eiro apmērā.

Vēršam uzmanību, ka 2020. gada 1. jūlijā LAPK zaudēs spēku, bet spēkā stāsies jaunais Administratīvās atbildības likums (AAL) un no minētā datuma sodi par administratīvajiem pārkāpumiem tiks noteikti attiecīgās nozares likumā. Proti, administratīvā atbildība par pārkāpumiem ceļu satiksmē turpmāk būs atrodama Ceļu satiksmes likumā (CSL).

Līdz ar to no 2020. gada 1. jūlija saskaņā ar CSL 51. pantu par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļu vadīšanas tiesību (transportlīdzekļu vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas), paredzēta naudas soda piemērošana transportlīdzekļa vadītājam no 56 līdz 114 naudas soda vienībām (280–570 eiro).

Labs saturs
22
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas