E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20101
Lasīšanai: 2 minūtes
1
4
1
4

Lai saņemtu pabalstu transporta izdevumu kompensēšanai, vajag VDEĀVK atzinumu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. maijā, 2020
Māris Barkāns

Labdien! Esmu 2. grupas invalīds, persona ar kustību traucējumiem, kura pārvietojas ratiņkrēslā bez pavadoņa. No 2017. gada beigām gaidu gūžas operāciju. Kāpēc netiek saņemts pabalsts transporta izdevumu kompensācijai invalīdam, kuram ir apgrūtināta pārvietošanās? Paldies!

A
atbild:
18. maijā, 2020
Lidija Dārziņa
LV portāls

Pabalstu transporta izdevumu kompensēšanai piešķir personai, kurai noteikta invaliditāte un izsniegts Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas (VDEĀVK) atzinums par medicīnisko indikāciju noteikšanu speciāli pielāgota vieglā automobiļa iegādei un pabalsta saņemšanai.

Pabalstu piešķir saskaņā ar Valsts sociālo pabalstu likuma 12. pantu un 2009. gada 22. decembra Ministru kabineta noteikumiem Nr. 1606 “Noteikumi par pabalsta apmēru transporta izdevumu kompensēšanai invalīdiem, kuriem ir apgrūtināta pārvietošanās, tā pārskatīšanas kārtību un pabalsta piešķiršanas un izmaksas kārtību”.

Informāciju par personām, kurām ir izsniegts atzinums par medicīnisko indikāciju noteikšanu speciāli pielāgota vieglā automobiļa iegādei un pabalsta saņemšanai, VDEĀVK Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai iesniedz elektroniski.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 66 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas