E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19339
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
2
2

Ūdens patēriņa skaitītāju dzīvoklī uzstāda izīrētājs

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. februārī, 2020
Zzz

Īrēju dzīvokli no pašvaldības, kurā nav uzstādīts ūdens patēriņa skaitītājs. Vai pašvaldība var pieprasīt uzstādīt to par maniem līdzekļiem, ja esmu tikai īrniece? Un vai tas ir atkarīgs no katras pilsētas pašvaldības? Cik man zināms, Rīgā ūdens skaitītājus uzstāda pašvaldība.

A
atbild:
12. februārī, 2020
Inese Helmane
LV portāls

Ministru kabineta noteikumu Nr. 999 “Kārtība, kādā dzīvojamās telpas īrnieks un izīrētājs norēķinās ar pakalpojumu sniedzēju par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvojamās telpas lietošanu” 11. punkts nosaka: “Ūdens patēriņu dzīvoklī uzskaita ar skaitītājiem, kas atbilst normatīvo aktu prasībām mērījumu vienotības jomā. Par ūdens patēriņa skaitītāju uzstādīšanu ir atbildīgs izīrētājs.”

Iepriekš e-konsultācijā skaidrots, ka Rīgas pilsētas pašvaldības īpašumā esošajos neprivatizējamos dzīvokļos ūdens patēriņa skaitītāji tiek uzstādīti par pašvaldības budžeta līdzekļiem, pamatojoties uz Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta 2014. gada 6. novembra rīkojumu. Respektīvi, dzīvokļi likuma “Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā” ietvaros netiek izīrēti bez ūdens patēriņa skaitītājiem. Ja kāda iemesla dēļ tomēr ūdens patēriņa skaitītāji nav uzstādīti, tad, pamatojoties uz dzīvokļa īrnieka iesniegumu, skaitītāju iegāde un montāža tiek apmaksāta no Rīgas pilsētas pašvaldības budžeta līdzekļiem. Turpmāko ūdens patēriņa skaitītāju verifikāciju īrniekiem būs jāveic par saviem finanšu līdzekļiem.

Pārējos Rīgas pilsētas pašvaldības valdījumā esošajos neprivatizētajos dzīvokļos ūdens patēriņa skaitītājus dzīvokļa īrniekam jāuzstāda un jāverificē par saviem līdzekļiem.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 47 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas