E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19265
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Moduļa mājiņām nepieciešams izstrādāt būvniecības dokumentāciju

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. februārī, 2020
Deniss

Noslēdzu līgumu par zemes nomu no īpašnieka. Uz nomas zemes novietoju 4 moduļa mājiņas (10 m2 katra). Iznomāju šos namiņus pa diennaktīm. Zemes īpašnieks ir devis atļauju. Ienākumus uzrādu VID, piereģistrējot saimniecisko darbību. Kādas atļaujas man ir nepieciešamas no valsts vai pašvaldības, lai es varētu veikt šāda veida darbības? Kāda ir maksimālā pieļaujamā ēkas/būves platība, kurai nav nepieciešama būvatļauja vai saskaņošana? Mājiņas ir izjaucamas un pārvietojamas jebkurā brīdī, katras mājiņas izmērs: 2,5 x 4 m (10 m2).

A
atbild:
11. februārī, 2020
Rīgas pilsētas būvvalde
Edgars Butāns, Vadītāja biroja sabiedrisko attiecību projektu vadītājs

No aprakstītās situācijas secināms, ka moduļu mājiņas varētu uzskatīt par kempinga mājiņām, kuras atbilstoši būvju klasifikācijai ir nedzīvojamās ēkas. Lai uz nomātas zemes izbūvētu nedzīvojamās mājas ilglaicīgi, nepieciešams nodibināt apbūves tiesību institūtu atbilstoši Civillikuma trešajai A nodaļai. Savukārt, nenodibinot apbūves tiesību institūtu, iespējams izbūvēt īslaicīgas lietošanas būvi.

Aprakstītajā situācijā minētajām būvēm ir nepieciešams izstrādāt būvniecības dokumentāciju, ievērojot visas būvniecību reglamentējošās tiesību normas. Papildus norādāms, ka  Ministru kabineta noteikumu Nr. 529 “Ēku būvnoteikumi” 7. punktā ir minēti gadījumi, kuros būvniecības dokumentācijas izstrāde nav nepieciešama. Jautājumā aprakstītā situācija neattiecas uz iepriekš minētās normas izņēmuma gadījumiem.  

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 42 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas