E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19078
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Vai var piemērot nomas maksu par šķūni

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. janvārī, 2020
Vineta

Vai man kā tiesiskajam valdītājam var piemērot nomas maksu par šķūni, kurš atrodas uz pašvaldības zemesgabala? Līgums sagatavots, balstoties uz MK Nr. 350 2. nodaļas 15. un 22. punkta nosacījumiem, bet 15. punktā rakstīts: nepiemērot 5. un 22. punktu.

A
atbild:
14. janvārī, 2020
Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija
Jānis Muižnieks, zvērināts advokāts

Publiskai personai, arī pašvaldībai, piederoša vai piekrītoša zemesgabala vai tā daļas iznomāšanas kārtību un tās izņēmumus, nomas maksas aprēķināšanas kārtību, kā arī atsevišķus nomas līgumā ietveramos tipveida nosacījumus regulē 2018. gada 19. jūnija Ministru kabineta noteikumi Nr. 350 “Publiskas personas zemes nomas un apbūves tiesības noteikumi”.

Šo noteikumu 15. punkts noteic, ka apbūvēta zemesgabala nomas maksu sāk aprēķināt ar maksāšanas paziņojuma vai rēķina nosūtīšanas dienu vai nomas līguma noslēgšanas dienu. Maksa par faktisko apbūvēta zemesgabala lietošanu līdz maksāšanas paziņojuma vai rēķina nosūtīšanas dienai vai nomas līguma noslēgšanas dienai tiek noteikta saskaņā ar šīs nodaļas prasībām, nepiemērojot šo noteikumu 5. un 22. punktu.

Tātad Jums kā būves, kura atrodas uz pašvaldības zemes, tiesiskajam valdītājam pašvaldība kā zemes īpašniece ir tiesīga noteikt zemes iznomāšanu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 45 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas