E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18363
Lasīšanai: 2 minūtes
5
5

Ierēdņa tiesības izbeigt cilvildienesta attiecības pārbaudes laikā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. oktobrī, 2019
Jānis

Cik lielā mērā civildienesta attiecībās ir piemērojams Darba likuma 47. pants – vai ierēdnim, kuram ir noteikts pārbaudes laiks, ir tiesības rakstveidā uzteikt darba līgumu trīs dienas iepriekš? Vai arī civildienesta attiecības var izbeigt tikai saskaņā ar Valsts civildienesta likuma 41. pantu?

A
atbild:
06. novembrī, 2019
Valsts kanceleja
Artis Ozoliņš, Komunikācijas departamenta vadītājas vietnieks

Atbilstoši Valsts civildienesta likuma 2. panta pirmajai daļai jautājumus saistībā ar atbrīvošanu no ierēdņa amata regulē tieši Valsts civildienesta likums, turklāt saskaņā ar Valsts civildienesta likuma 2. panta ceturto daļu valsts civildienesta attiecībās nav piemērojamas darba tiesiskās attiecības regulējošās tiesību normas par darba attiecību izbeigšanu.

Tātad nav piemērojams Darba likuma 47. pants, kas nosaka darbinieka tiesības pārbaudes laikā rakstveidā uzteikt darba līgumu trīs dienas iepriekš.

Ņemot vērā šos apstākļus, dienesta attiecību izbeigšanas termiņu nosaka, ierēdnim ar iestādi savstarpēji vienojoties un ievērojot faktiskos apstākļus, lai nodrošinātu lietu nodošanu un amata pienākumu nepārtrauktu izpildi.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 78 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas