E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31180
Lasīšanai: 3 minūtes
2
2

Pārceļot ierēdni citā amatā, nav pamata noteikt pārbaudes laiku

J
jautā:
08. decembrī, 2023
Rūta

Iestādes atlīdzības noteikšanas kārtība noteic, ka prēmiju izmaksa tiek veikta saskaņā ar MK noteikumu Nr. 361 “Noteikumi par valsts institūciju amatpersonu un darbinieku darba samaksu un tās noteikšanas kārtību, kā arī par profesijām un specifiskajām jomām, kurām piemērojams tirgus koeficients” 25. punktu, tātad, ņemot vērā ikgadējās darba izpildes novērtēšanas rezultātus.
Novērtēšanas periodā tiku pārcelta citā amatā, pēc trim mēnešiem tika veikta mana novērtēšana. Ikgadējā novērtēšana šajā periodā nav veikta, jo ikgadējās novērtēšanas brīdī nebija pagājuši seši mēneši no novērtēšanas pēc pārcelšanas citā amatā.
Novērtēšana pēc pārcelšanas citā amatā neatšķīrās no ikgadējās novērtēšanas – tika vērtēti izvirzītie mērķi un uzdevumi, darba pienākumu izpilde, kompetences, zināšanas un prasmes.
Vai man pienākas prēmija?

A
atbild:
28. decembrī, 2023
Valsts kanceleja
Eva Bērze, Komunikācijas departamenta konsultante

Iestādes darbinieku var prēmēt reizi gadā saskaņā ar darba izpildes novērtējumu, kuru nosaka ikgadējā darba izpildes novērtēšanā. Tātad pamats prēmijas izmaksai ir tieši nodarbinātā darba izpildes novērtējums, kuru nosaka ikgadējā darba izpildes novērtēšanā, nevis kādā citā vērtēšanā. Valsts tiešās pārvaldes iestādēm prēmijas apmēru un izmaksas kārtību nosaka Ministru kabinets, savukārt citām valsts vai pašvaldības institūcijām – šo institūciju darbību regulējošajos normatīvajos aktos noteiktās amatpersonas (institūcijas).

Jāņem vērā, ka Ministru kabineta noteikumos “Noteikumi par valsts tiešās pārvaldes iestādēs nodarbināto darba izpildes novērtēšanu” ir noteikta vienota darba izpildes novērtēšanas kārtība, neatkarīgi no novērtēšanas veida, līdz ar to nav nozīmes tam, ka ir vērtēti tie paši kritēriji, kas tiek vērtēti ikgadējās novērtēšanas laikā.

Vēršam uzmanību, ka saskaņā ar Valsts civildienesta likuma 37. pantu, pārceļot ierēdni citā amatā, nav pamata noteikt pārbaudes laiku. Tādējādi no situācijas apraksta nav skaidri izprotami visi faktiskie apstākļi, kas ir būtiski, lai sniegtu pilnvērtīgu atbildi uz jautājumu. Lai sniegtu precīzu atbildi uz konkrēto jautājumu, ir nepieciešams saprast visus situācijas apstākļus, līdz ar to aicinām sazināties ar Valsts kancelejas Valsts pārvaldes politikas departamenta Cilvēkresursu politikas nodaļu, rakstot uz e-pasta adresi: cilvekresursi@mk.gov.lv.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas