DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. martā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
1
1

Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča uzruna  “Gada balva medicīnā 2023”  pasniegšanas ceremonijā  

FOTO: Dāvis Doršs, Valsts prezidenta kanceleja.

Godātais ministra kungs!  
Visa plašā Latvijas mediķu saime!  

Visi klātesošie!  

Man ir tiešām liels prieks šodien būt kopā ar jums!  

Kopš ievēlēšanas par Valsts prezidentu man ir bijusi lieliska iespēja apmeklēt daudzas mūsu medicīnas iestādes gan Rīgā, gan novados. Ne kā pacientam, bet drīzāk kā zinātkāram vērotājam, lai uzzinātu un lai runātu ar jums par to, kādas lietas jūs satrauc, kas ir tās lietas, kuras mēs varam risināt kopā. Es gribu teikt, ka šīs sarunas un tikšanās, kas man ir bijušas ar mediķiem, ir bijušas gan iedvesmojošas, gan arī pārdomu veicinošas.   

Šodien jūs esat šeit, lai atskatītos uz aizvadīto gadu, lai godinātu labākos no labākajiem. Šodien mēs visi esam šeit, lai teiktu paldies mūsu mediķiem par pašaizliedzīgo darbu, ko jūs ikdienā darāt, lai palīdzētu līdzcilvēkiem. Man jāsaka jums arī paldies gan par jūsu iejūtību pret pacientiem, gan par to, ka pie ārstā vai zobārsta vairs nav tik bailīgi iet kā kādreiz.  

Mums vēl visiem ir daudz kopā darāms, lai veselības aprūpes sistēma mūsu valstī būtu labāka un pieejamāka. Bet jau šobrīd, kad mēs runājam par mūsu veselības aprūpi, kad mēs runājam par mūsu medicīnu, mums ir tiesības runāt par to, lai vide, kurā jūs strādājat, būtu drošāka, lai jūs justos droši sarunājoties un ārstējot pacientus un lai pacientiem būtu iespēja saņemt maksimāli plašu informāciju par to, kāda veida ārstniecība ir nepieciešama.  

Šodien mazliet paņemsim pauzi no trakās ikdienas, godināsim labākos no labākajiem un tiešām centīsimies strādāt kopā, lai mūsu valstī mediķa arods būtu ne tikai prestižs un godāts, bet arī ļoti iekārojams, un lai jebkurš pacients saņemtu savlaicīgu aprūpi un atbalstu. 

Paldies!  

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI