E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16708
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Kredīta atmaksa

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. aprīlī, 2019
Aigars.

Labdien! Kā rīkoties, ja meita pierunā māti paņemt kredītu uz sava vārda un sola to atmaksāt? Daļu nomaksāja, bet atlikušo summu nemaksā. Neliekas ne zinis un saka, lai tiek pati galā ar savām problēmām. Ko mums darīt, jo summa nav maza? Vienošanās arī nav parakstīta.

A
atbild:
16. aprīlī, 2019

Saskaņā ar Civillikuma 1587. pantutiesīgi noslēgts līgums uzliek līdzējam pienākumu izpildīt apsolīto un ne darījuma sevišķais smagums, ne arī vēlāk radušās izpildīšanas grūtības nedod vienai pusei tiesību atkāpties no līguma, kaut arī atlīdzinot otrai zaudējumus”.

No minētā ir secināms, ka Jums saistības attiecībā pret kredītiestādi ir jākārto pienācīgi un neatkarīgi no tā, kādas vienošanās Jums ir ar meitu.

Savukārt saskaņā ar Civillikuma 1511. pantu “līgums plašākā nozīmē ir ikkatra vairāku personu savstarpēja vienošanās par kādu tiesisku attiecību nodibināšanu, pārgrozīšanu vai izbeigšanu. Līgums šaurākā, šeit pieņemtā nozīmē ir vairāku personu savstarpējs ar vienošanos pamatots gribas izteikums, kura mērķis ir nodibināt saistību tiesību”. Tiesiska darījuma rakstiskas formas priekšnosacījumi atrunāti Civillikuma II daļā “Tiesisku darījumu rakstiska forma”.

Tas nozīmē, ka ne visos gadījumos likums prasa tiesisku darījumu noformēt rakstveidā. Ja Jūs spējat pierādīt, ka kredīts ņemts meitas vajadzībām un naudas līdzekļi ir nodoti Jūsu meitai, tad Jums ir tiesības celt prasību tiesā par šo līdzekļu atgriešanu. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 41 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas