E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16705
Lasīšanai: 2 minūtes
8
8

Elektronisko dokumentu labošana

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. aprīlī, 2019
Kristīne

Labdien! Kā labot pārrakstīšanās kļūdu dokumentā, kas ir parakstīts ar elektroniski drošu parakstu? 04.09.2018. MK noteikumos Nr. 558 ir atrunāts, kā labot kļūdas papīra dokumentā. Vai ir tehniski iespējams veikt atrunātus kļūdaino vietu labojumus dokumentā, kas ir parakstīts ar elektroniski drošu parakstu, piemēram, PDF, lai nevajadzētu vairākām pusēm atkārtoti parakstīt šo dokumentu, kam attiecīgi arī mainītos parakstīšanas datums?

A
atbild:
16. aprīlī, 2019

Elektronisko dokumentu radīšanas un parakstīšanas, kā arī elektroniskā paraksta nemainīguma pamatprincipus nosaka Elektronisko dokumentu likuma 23. pants.

Tas nozīmē, ka elektroniski parakstītā dokumentā vairs nav iespējams veikt nekādus labojumus. Drošs elektroniskais paraksts un laika zīmogs nodrošina dokumenta autentiskumu un nemainīgumu.

Ja dokumentā ir nepieciešams veikt pārrakstīšanās kļūdas labojumus, to ir iespējams izdarīt, izstrādājot jaunu dokumentu un atsaucoties uz pirmdokumentu kā laboto dokumentu. Taču jebkurā gadījumā labojuma dokuments būs jāparaksta visām tām pašām personām, kas parakstīja pirmdokumentu (apstiprinot un piekrītot labojumam). Tādējādi pirmdokumentam tiek saglabāts tā parakstīšanas laika zīmogs, savukārt labojuma dokuments būs parakstīts vēlāk, neiejaucoties pirmdokumenta saturā un parakstā.

Labs saturs
8
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 41 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas