E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 1666
Lasīšanai: 2 minūtes
5
5

Sociālais dienests var pieprasīt personas bankas konta izdrukas

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
30. novembrī, 2012
Jeļena .J.

Jautājums. Es kārtoju mazturīgo statusu. Pašvaldības darbiniece pieprasa no manis bankas konta izrakstu...Vai ir tāds likums, ka kārtojot jebkādu statusu, pašvaldības darbiniece ir tiesīga pieprasīt man šo bankas konta izrakstu?

A
atbild:
03. decembrī, 2012
Zanda Lielbārde
LV portāls

Ja pretendējat uz trūcīgas ģimenes (personas) statusu, Jums sociālajā dienestā ir jāaizpilda deklarācija. Saskaņā ar MK noteikumu Nr.299 „Noteikumi par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu” 7.punktu pašvaldības sociālais  dienests  pārbauda deklarācijā sniegtās ziņas, izmantojot  pašvaldības un valsts datu reģistros pieejamās ziņas par ģimeni (personu)  vai pieprasot ziņas no valsts un pašvaldību institūcijām, kā arī privātpersonām, ja nepieciešams, pieprasot arī  ziņas apliecinošus dokumentus un apsekojot ģimeni (personu) dzīvesvietā.

Jāatceras, ka situācijā, kad Jums nepieciešama pašvaldības palīdzība, piemēram, pabalstu veidā, kurus var saņemt, ja Jums ir piešķirts trūcīgas personas (ģimenes) statuss, pašvaldībai ir svarīgi pārliecināties, ka ziņas, ko uzrādāt deklarācijā, ir patiesas. Tas nozīmē, ka sociālais dienests var pieprasīt ienākumus apliecinošus dokumentus, arī bankas konta izdrukas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas