E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16264
Lasīšanai: 2 minūtes
6
6

Nosacījumi nodarbinātībai divos amatos

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. februārī, 2019
Andris

Labdien! Vēlos noskaidrot, vai pašvaldības iestādē ir iespējams strādāt divos amatos vienlaicīgi pilna laika slodzi (t.i., 40 stundas nedēļā abos amatos vienlaikus)? Un kāds likums nosaka samaksu par divu amatu apvienošanu vienlaicīgi?

A
atbild:
18. februārī, 2019
Valsts kanceleja
Ineta Artemjeva, Valsts pārvaldes politikas departamenta Valsts pārvaldes cilvēkresursu nodaļas konsultante

Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības noteikšanā ir jāievēro Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma ( Atlīdzības likuma) prasības.  Atlīdzības likuma 2. panta 7. daļa nosaka, ka amatpersonām (darbiniekiem) piemērojamas arī darba tiesiskās attiecības, amata tiesiskās attiecības vai dienesta gaitu regulējošo normatīvo aktu normas tiktāl, ciktāl tās nav noteiktas šajā likumā. Ņemot vērā, ka Atlīdzības likums neregulē jautājumus, kas saistīti ar darba tiesisko attiecību nodibināšanu un darba laika organizēšanu, tad šajos jautājumos ir piemērojamas Darba likuma normas.

Saskaņā ar Darba likuma 131. panta 1. daļu darbinieka normālais dienas darba laiks nedrīkst pārsniegt astoņas stundas, bet normālais nedēļas darba laiks – 40 stundas.

Darbinieks pie viena darba devēja var būt nodarbināts vienlaikus divos amatos, kuriem ir noteikti atšķirīgi pienākumi, taču katrā amatā uz nepilnu laiku un kopumā nepārsniedzot normālo darba laiku – 40 stundas nedēļā. Šādā gadījumā darbiniekam darba samaksu nosaka saskaņā ar Atlīdzības likuma 4.1 pantu, mēnešalgu nosakot atsevišķi par katru amatu – proporcionāli katrā amatā nostrādātajam laikam.

Vienlaikus norādām, ka atbilstoši Darba likuma 137. panta 1. daļai darba devējam ir pienākums precīzi uzskaitīt katra darbinieka nostrādātās stundas kopumā, nodrošinot, ka darba laika uzskaites tabelē stundas abos amatos nepārklājas.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 78 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas