E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15948
Lasīšanai: 2 minūtes
1
22
1
22

Konta apķīlāšanas noteikumi

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. decembrī, 2018
Artis

Labdien! Lūdzu, pasakiet man, vai Latvijas tiesu izpildītājs var bloķēt un izņemt naudu no šādiem kontiem: “Skrill”, “Neteller”, “WebMoney”, “Paysera”?  Paldies!

A
atbild:
16. janvārī, 2019

Tiesu izpildītājs apķīlā parādnieka kontu saskaņā ar Civilprocesa likuma 599.ˡ panta normām: (1) Vēršot piedziņu uz parādnieka naudas līdzekļiem kredītiestādē vai pie cita maksājumu pakalpojumu sniedzēja, tiesu izpildītājs sagatavo un nosūta kredītiestādei vai citam maksājumu pakalpojumu sniedzējam rīkojumu par naudas līdzekļu apķīlāšanu rīkojumā norādītajā apmērā. Rīkojumu saskaņā ar kontu reģistra ziņām par parādnieka atvērtajiem kontiem nosūta attiecīgajai kredītiestādei vai maksājumu pakalpojumu sniedzējam.

(2) Šā panta pirmajā daļā minētajā rīkojumā tiesu izpildītājs attiecībā uz parādnieku – fizisko personu – vienai no kredītiestādēm vai maksājumu pakalpojumu sniedzējiem norāda šā likuma 1. pielikuma 3. punktā noteikto ierobežojumu.

Kontu reģistra likums nosaka, ka ziņas Kontu reģistrā sniedz kredītiestādes, krājaizdevu sabiedrības un maksājumu pakalpojumu sniedzēji. Minētie ziņu sniedzēji atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr. 186 iesniedz iekļaušanai Kontu reģistrā ziņas par pieprasījuma noguldījumu, maksājumu un ieguldījumu kontiem. Iekļautās ziņas izsniedz Kontu reģistra likumā minētajiem Kontu reģistra lietotājiem, tai skaitā arī zvērinātiem tiesu izpildītājiem.

Tiesu izpildītājs šobrīd var apķīlāt naudas līdzekļus tikai tajās kredītiestādēs, kas uzrādītas VID Kontu reģistra informācijā.

Grūti sniegt atbildi par norādītajiem konkrētajiem pakalpojumu sniedzējiem. Visticamāk, Kontu reģistram par šāda veida kontiem ziņas netiek sniegtas, jo tie varētu būt paredzēti slēgtai iekšējai lietošanai. Līdz ar to zvērināti tiesu izpildītāji informāciju no Kontu reģistra par šāda veida kontiem nesaņem.

Ieteiktu vērsties pie šiem pakalpojumu sniedzējiem, kuri, visticamāk, arī varēs sniegt pilnīgu skaidrojumu.

Labs saturs
22
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas