E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15713
Lasīšanai: 2 minūtes
1
2
1
2

Kavējuma procentu apmērs

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. novembrī, 2018
Marta

Janvārī tika izveidots atmaksas grafiks parāda dzēšanai – 8 maksājumi pa 100 eiro. Tika veikti 6 maksājumi. Pēdējie divi tika kavēti. Ar to tika atcelts maksājuma grafiks un aprēķināti nokavējuma procenti 324 eiro. Pamatparāds bija 665 eiro. Par pēdējiem diviem maksājumiem parāds bija 200 eiro. Vai var būt tik lieli nokavējuma procenti?

A
atbild:
15. novembrī, 2018

Kreditoram ir tiesības saņemt procentus par parāda atmaksas kavējumu. Taču tiem ir jābūt saprātīgiem, ne vairāk kā pamatparāda summas apmērā.

Ja ar kreditoru bija panākta vienošanās (parāda atmaksas grafiks) un puses vienojās, ka tās neievērošanas rezultātā tas tiek atcelts, Jums var tikt aprēķināti kavējuma procenti.

Ja Jūs saskatāt neatbilstību starp Jūsu noslēgto aizdevuma līgumu un kreditora aprēķinātajiem kavējuma procentiem, Jums ir tiesības vērsties Patērētāju tiesību aizsardzības centrā (PTAC), kura kompetencē ir patērētāju kreditēšanas uzraudzība un licencēšana, un lūgt, lai tas izvērtē radušos situāciju.

Plašāka informācija patērētāju kreditēšanas jomā pieejama PTAC mājaslapā.

Tā kā mums nav zināmi visi fakti un apstākļi, kā arī pušu starpā noslēgtā līguma redakcija, šai atbildei ir tikai informatīvs raksturs.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas