E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15552
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Vai jāmaksā pacienta iemaksa, ārstējot Laima slimību

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. oktobrī, 2018
Evita

Labdien.Vēlos precizēt.Slimoju ar ērču encefalītu un laima slimību,laboratoriski abas apstiprinātas.Pēc slimnīcas griežos pie ģimenes ārsta,pagarināt slimības lapu. Jautājums:Vai ambulatori ārstējoties ar infekcijas slimību(iepriekš minētās) ģimenes ārstam jāmaksā pacienta nodeva? Un ja jāgriežas vēl pie cita speciālista,vai jāveic kādi izmeklējumi slimības sakarā-jāveic pacienta iemaksa?

A
atbild:
26. oktobrī, 2018
Edīte Brikmane
LV portāls
Nacionālais veselības dienests
Tanita Tamme-Zvejniece, Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece

Personu grupas, kuras ir atbrīvotas no pacienta līdzmaksājumu veikšanas, ir uzskaitītas Veselības aprūpes finansēšanas likuma 6. panta otrajā daļā. To vidū ir minētas personas, kuras saņem veselības aprūpes pakalpojumus Ministru kabineta noteikto infekcijas slimību gadījumos (7. punkts). Infekcijas slimību saraksts ir pieejams Ministru kabineta noteikumu Nr. 555 “Veselības aprūpes pakalpojumu organizēšanas un samaksas kārtība” 3. pielikumā, kur iekļauta gan Laima slimība, gan ērču pārnēsāts encefalīts.

Tātad “pacienti, kuriem ir diagnosticēta (apstiprināta) Laima slimība vai ērču encefalīts, saņemot valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus, ir atbrīvoti no pacienta līdzmaksājuma veikšanas, ja ārstniecība ir saistīta ar diagnosticētās slimības ārstēšanu stacionārā vai pie ģimenes ārsta, ārsta speciālista, primārās aprūpes terapeita vai pediatra”, LV portālam apstiprināja Nacionālā veselības dienesta pārstāve Tanita Tamme.

Informācija par valstī noteiktajiem pacienta līdzmaksājumu apmēriem pieejama NVD tīmekļvietnē www.vmnvd.gov.lv, apmeklējot sadaļu “Veselības aprūpes pakalpojumi” – “Pacienta līdzmaksājumi” – “Pacienta līdzmaksājumu apmēri”.  

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas