E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15424
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai, kārtojot mantojuma dokumentus, var vērsties pie dažādiem notāriem

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. oktobrī, 2018
Lauris

Labdien! Jautājums saistībā ar mantojuma lietu. Mantoju nekustamo īpašumu Valmierā, un man ir arī mantojuma apliecība uz rokas no notāres Valmierā.

Vēlos uzzināt – lai iegūtu nostiprinājuma lūgumu mantojuma pārrakstīšanai zemesgrāmatā, man ir jāvēršas pie notāres, kas izdeva mantojuma apliecību, vai nostiprinājuma lūgumu varu iegūt arī pie Rīgā praktizējošiem notāriem un pēc tam ar šo lūgumu vērsties Rīgas pilsētas zemesgrāmatu daļās?

Paldies par atbildi!

A
atbild:
15. novembrī, 2018
Latvijas notārs
Zane Ernštreite, zvērināta notāre

Nostiprinājuma lūgumu iesniegšanai zemesgrāmatā Jūs varat lūgt sagatavot un apliecināt jebkuram Latvijā praktizējošam zvērinātam notāram. Tomēr tikai notārs, kurš ir izdevis mantojuma apliecību, ir tiesīgs sagatavot nostiprinājuma lūgumu elektroniskā formā un iesniegt to elektroniski zemesgrāmatā. Nostiprinājuma lūgums, ko zvērināts notārs iesniedz zemesgrāmatā elektroniski, finansiālā ziņā Jums izmaksās mazāk, jo tad netiks iekasēta amata atlīdzība par Jūsu paraksta apliecināšanu, kā tas būs, ja vērsīsieties pie cita notāra.

Par zemesgrāmatu nodaļu, kur jāsniedz nostiprinājuma lūgums, – ja izvēlaties saņemt nostiprinājuma lūgumu papīra formā, tad tas kopā ar pārējiem dokumentiem ir jāsniedz tajā zemesgrāmatā, kuras darbības teritorijā atrodas nekustamais īpašums. Ja nekustamais īpašums atrodas Valmierā, tad dokumenti ir jāsniedz Vidzemes rajona tiesas zemesgrāmatu nodaļā (klientu apkalpošanas punkti ir Valmierā, Limbažos, Cēsīs, Gulbenē, Valkā, Alūksnē, Madonā) klātienē vai pasta sūtījumā, klāt pievienojot nostiprinājumu pamatojošos dokumentus un maksājuma uzdevumus par nodevu samaksu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas