E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15297
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
2
2

Nekur nav noteikts, ka mašīnu novietot pie loga nedrīkst

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. septembrī, 2018
Broņa

Labdien! Dzīvoju daudzdzīvokļu mājā, iekšpagalmā iedzīvotāji auto novieto no logiem 0,5 metru attālumā, jo nav puķu dobes vai nožogojuma. Agri aizbrauc, vēlu atbrauc, arī naktīs. Vai ir kāds normatīvs vai kas līdzīgs, kas nosaka kārtību iekšpagalmos auto turēšanai? Nav taču stāvlaukums. Paldies!

A
atbild:
23. oktobrī, 2018
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Ne Ceļu satiksmes noteikumos, ne arī kādā citā normatīvajā aktā nav konkrēti norādīts attālums, cik tuvu no daudzdzīvokļu mājas sienas drīkst novietot automašīnu.

Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs Vitolds Peipiņš uzsver, ka šis ir savstarpējas cilvēciskas vienošanās jautājums. “Ja ir gadījies kaimiņš, kas nesaprot, ka sešos no rīta nedrīkst darbināt mašīnu pusmetra attālumā no citu logiem, tad sarunā kaut ko panākt būs grūti.”

Te gan var piebilst, ka tad, ja iedzīvotāji māju pārņēmuši savā valdījumā un paši to apsaimnieko, piemēram, ar dzīvokļu īpašnieku biedrības starpniecību, tad viņiem ir plašākas lemšanas tiesības un lielāka vara: pilnsapulcē var nolemt pie sienas zem logiem ierīkot puķu dobes vai novietot dekoratīvus puķu podus (tad auto novietošana nebūs iespējama), kā arī vispār pieņemt lēmumu par automašīnu novietošanas kārtību iekšpagalmā. Ja nu šādā pašu pārvaldītā mājā ir īpaši saimniecisks un gādīgs mājas pārvaldnieks, tad arī viņam varētu lūgt palīdzību pierunāt auto īpašnieku neturēt mašīnu tieši pie loga.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas