E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13592
Lasīšanai: 2 minūtes
23
23

Slimības lapa uzteikuma termiņu automātiski nepagarina

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. janvārī, 2018
Artēmijs

Sveicināti! Šī gada 2. janvārī esmu iesniedzis atlūgumu darba devējam. Atlūgumā norādīju pēdējo darba dienu 02.02.2018. Tā nu ir sanācis, ka šobrīd no 08.01. esmu uz A slimības lapas. Kad paziņoju darba devējam par savu slimības lapu, viņš man minēja, ka noslimoto periodu neskaita pēdējo 30 dienu atstrādāšanā pēc atlūguma uzrakstīšanas. Kā viņš man minēja, ja es noslimošu 10 dienas, tad atstrādāšanas periods pagarinās un man pēdējā darba diena būs nevis 02.02.2018., bet 12.02.2018. Jautājums – vai likums paredz kaut ko tādu un vai man tiešām ir pienākums atstrādāt laiku, kad biju slims? Paldies!

A
atbild:
18. janvārī, 2018
Zaida Kalniņa
LV portāls

Šāda situācija, ja ir iestājusies darbnespēja un pirms tam ir iesniegts darbinieka uzteikums, skaidri noteikta Darba likuma 100. panta pirmajā daļa: “Darbiniekam ir tiesības rakstveidā uzteikt darba līgumu vienu mēnesi iepriekš, ja darba koplīgumā vai darba līgumā nav noteikts īsāks uzteikuma termiņš. Pēc darbinieka pieprasījuma uzteikuma termiņā neieskaita pārejošas darbnespējas laiku.”

Tātad tikai tad, ja šādu lūgumu rakstveidā  izteiksiet Jūs – slimības laiku uzteikuma termiņā neiekļaut, darba attiecības pagarināsies par slimības laiku.

Viena mēneša termiņš darbinieka uzteikuma gadījumā ir maksimālais termiņš, ko likums darba devējam dod, lai šajā laikā atrastu jaunu darbinieku.

Labs saturs
23
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 48 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas