E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 1195
Lasīšanai: 2 minūtes

Nopelnītā nauda jāizmaksā

Publicēts pirms 12 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. jūnijā, 2012
Ronalds Grebskis

Ja mani atlaiž no darba pārbaudes laikā pēc 47. panta 1.daļas, es varu cerēt uz samaksu par pēdējo mēnesi, ko esmu strādājis?

A
atbild:
15. jūnijā, 2012
Lolita Lūse
LV portāls

„Darbiniekam pēdējā darba dienā ir jāsaņem visas pienākošās summas,” norāda Valsts darba inspekcijas juriskonsults Edgars Timpa.

 Darba likuma 128.pants „Darbiniekam pienākošos naudas summu izmaksa” paredz, ka, atlaižot darbinieku no darba, visas naudas summas, kas viņam pienākas no darba devēja, izmaksājamas atlaišanas dienā. Ja darbinieks atlaišanas dienā nav veicis darbu, viņam pienākošās naudas summas izmaksā ne vēlāk kā nākamajā dienā pēc tam, kad darbinieks pieprasījis aprēķinu.

Tāpat šis pants paredz: ja, atlaižot darbinieku no darba, radies strīds par viņam pienākošos naudas summu apmēru, darba devējam šā panta pirmajā daļā noteiktajā laikā ir pienākums izmaksāt to naudas summu, kuru puses neapstrīd. Ja darba tiesiskās attiecības izbeigušās un darba samaksa darba devēja vainas dēļ nav laikus izmaksāta, viņam ir pienākums atlīdzināt darbiniekam radušos zaudējumus.

Papildu informācijai LV portāla skaidrojumi:

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas