E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10897
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Ūdens notekas ir kopīpašums

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. decembrī, 2016
sana

Labdien. Daudzdzīvokļu mājas pēdējā stāva balkona grīdā pēc projekta ir ievietota lietus ūdens nolietes sistēma. Ārējās sienas fasādes bojājumi tika fiksēti namu pārvaldes aktos kopš 2010. gada, pat bija sastādīta fasādes remonta tāme. Remonta darbi netika veikti. Ar fasādes kritušām daļām tika aizcietējušas lietus ūdens nolietes sistēmas caurules. Tā rezultātā lietus ūdens stāv uz balkona grīdas un nokļūst arī dzīvoklī. Vai balkons ir mājas kopīpašums? Par kādiem līdzekļiem un kam jāveic balkona un lietus ūdens nolietes sistēmas remonts? Paldies.

A
atbild:
15. decembrī, 2016
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam
Vitolds Peipiņš
Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs

Šeit ir runa nevis par balkonu, bet par notekas renēm, LV portālam skaidro Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs Vitolds Peipiņš. “Ūdens krājas uz balkona grīdas, jo caurules gar balkona malu ir aizsērējušas. Tās ir kopīpašums, viens no jumta elementiem, un tās jātīra un jāremontē apsaimniekotājam.”

Taču viņš arī piebilst – ja apsaimniekotājs ar darbiem nesteidzas, ja diskomforts aizsērējuma dēļ ir tik liels, ka ūdens pat plūst dzīvoklī, dzīvokļa īpašnieki varētu mēģināt renes iztīrīt pašu spēkiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas