E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2770
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Ģimene
1
1

Laulības šķiršana ar ārzemnieku

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
26. augustā, 2013
erika

Esmu precējusies, bet tagad gribu šķirties pēc iespējas ātrāk. Es apprecējos 2011.gada 18.augustā ar pakistānieti. Es dzīvoju ar viņu 10 mēnešus. Tad kad viņš saņēma 6 mēnešu vīzu, viņš bija ļoti mīļš un rūpējās par mani, bet pēc 26.marta 2012.gada viņš saņēma 5 gadu vīzu. Viņš sāka mani sist, ieslēdza mani istabā un nelaida ārā, neļāva runāt ar manu ģimeni. Dēļ viņa es nogulēju 2 nedēļas slimnīcā un man bija pat operācija. 2013.gada 9.janvarī es aizgāju uz policiju ziņot par viņu. Man bija tiesa 25.februārī, man piešķīra aizsardzību no viņa uz 5 gadiem, bet lieta tāda, ka viņš pārkāpa likumu, viņš novēroja manu māju un zvanīja man. Es zvanīju uz policiju, un viņi man teica, ka tas neesot noziegums zvanīt man. Bet ir tāda lieta, ka viņš jau ir precējies Pakistānā, kad viņš apprecējās ar mani, es to nezinēju. Ka viņš ir precējies, es uzzināju pēc mūsu laulībām. Vai varat man pateikt, cik ilgi aizņems, ja es šķiršos Latvijā un vai ir tāda iespēja izšķirties.

A
atbild:
26. augustā, 2013
Laura Platace
LV portāls

Civillikuma 69.pants noteic, ka laulību var šķirt tikai tiesa vai notārs. Notārs laulību var šķirt, ja vismaz vienam laulātajam pastāvīgā dzīvesvieta ir Latvija un abiem nav strīda ne par laulības šķiršanu, ne bērniem, ne mantas sadali. Pretējā gadījumā laulība ir jāšķir tiesā.

Laulību pie notāra nevar izšķirt ātrāk kā pēc 30 dienām, skaitot no dienas, kad lieta uzsākta, savukārt laulības šķiršana tiesā ir laikietilpīgs process. Šķiršanās procesa laiks ir atkarīgs, vai laulību šķir notārs vai tiesa, kā arī no katra individuālā gadījuma, tādēļ konkrētu laiku nav iespējams noteikt.

Jūsu situācijā pēc palīdzības un ar saviem jautājumiem Jūs varat vērsties (gan esot Latvijā, gan ārpus Latvijas) biedrībā „Patvērums „Drošā māja””, tālrunis: (+371) 67898343, (+371) 28612120, e-pasts drosa.maja@apollo.lv, adrese Lāčplēša iela 29-3, Rīga, mājaslapas adrese http://www.patverums-dm.lv

Kā arī Ārlietu ministrijas Konsulārajā departamentā, kontaktinformācija ir pieejama šeit.

Sīkāk par laulības šķiršanu pie notāra var lasīt LV portāla rakstā „Kā pie notāra izšķirties ar ārzemnieku”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas