E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2184
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Ģimene
1
1
1
1

Šķiršanās apliecību var saņemt pa pastu

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. aprīlī, 2013
Andris

Sveiki! Man Jums būtu viens jautājums. Man ir sieva, ar kuru jau nedzīvoju kopā 2 gadus. Viņa ir stāvoklī. Abi dzīvojam Anglijā. Pēc nedēļas braucam uz Latviju šķirties pie notāra. Vai, kad būs jāiet pakaļ laulības šķiršanas apliecībai, mums abiem ir jābūt klāt? Vai man ir kāds jāpilnvaro? Un cik tas izmaksās? Un vai man nebūs nekādas saistības ar viņas bērnu? Viņa šobrīd ir 7. mēnesī.

A
atbild:
12. aprīlī, 2013
Lolita Lūse
LV portāls

Šķirot laulību pie notāra, šķiršanās apliecību bijušie laulātie var saņemt kopā, ierodoties pie notāra atsevišķi vai arī saņemt pa pastu, bet šī saņemšanas iespēja jāizvēlas, apliecinot šķiršanās iesniegumu.

Ja bērna māte, reģistrējot bērnu Latvijā, līdz bērna dzimšanai nebūs reģistrējusi laulību ar sava bērna tēvu vai bērna tēvs, māte un Jūs dzimtsarakstu nodaļā nebūsiet iesnieguši Trīspusējo paternitātes atzīšanas iesniegumu, Jūs bērna dzimšanas apliecībā tiksiet ierakstīts kā bērna tēvs. Civillikuma 146.pants noteic, ka par tēvu bērnam, kurš piedzimis sievietei laulības laikā vai ne vēlāk kā 306.dienā pēc tam, kad laulība izbeigusies, uzskatāms bērna mātes vīrs (paternitātes pieņēmums). Tomēr Civillikuma 155.pants paredz, ka paternitāti var atzīt arī tad, ja bērna māte, bērna mātes vīrs vai bērna mātes bijušais vīrs un bērna bioloģiskais tēvs personiski iesniedz kopīgu iesniegumu dzimtsarakstu nodaļā vai dzimtsarakstu nodaļai adresētu iesniegumu, uz kura notariāli apliecināts iesniedzēju paraksta īstums. Plašāku skaidrojumu par to, kas jādara, lasiet LV portāla publikācijā „Trīspusēja paternitātes atzīšana”.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas