DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Akreditācijas vēstuli Luksemburgas kroņprincim, lielhercoga pārstāvim iesniedz Latvijas vēstniece Aiga Liepiņa

2024. gada 17. oktobrī Latvijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Aiga Liepiņa iesniedza akreditācijas vēstuli Luksemburgas kroņprincim, lielhercoga pārstāvim Gijomam (His Royal Highness Prince Guillaume, Lieutenant-Representative of HRH the Grand Duke).

Akreditācijas laikā Luksemburgas kroņprincis, lielhercoga pārstāvis uzsvēra pērn vizītē Rīgā lielhercoga Anrī pausto Luksemburgas gatavību sadarboties augsto tehnoloģiju un loģistikas jomās, kā arī izzināt Latvijas pieredzi ekotehnoloģijās un medicīnas tehnoloģijās. Vēstniece Aiga Liepiņa Luksemburgas kroņprincim, lielhercoga pārstāvim apliecināja Latvijas interesi stiprināt abu valstu sadarbību ekonomikā, kā arī apzināt biznesa un zinātnes pārstāvju sadarbības iespējas kosmosa nozarē.

Luksemburgas lielhercoga ģimene atbalsta kultūras daudzveidību un Luksemburgas kā starptautiskas vides statusu. Kroņprincis ar lielu interesi uzklausīja vēstnieces stāstīto par aktīvo latviešu diasporu Luksemburgā un bija gandarīts par Latvijas pārstāvību Luksemburgas Starptautiskajā bazārā, kas šogad notiks no 15. līdz 17. novembrim.

Aiga Liepiņa amatā nomaina iepriekšējo nerezidējošo vēstnieku Andri Razānu. Vēstniece rezidē Briselē, Beļģijā.

Informācijai

Latvijas un Luksemburgas diplomātiskās attiecības dibinātas 1922. gada 4. oktobrī, kad Luksemburga atzina Latvijas valsti. Luksemburga oficiāli neatzina Baltijas valstu aneksiju PSRS 1940.–1991. gadā ne de iure, ne de facto. Abu valstu diplomātiskās attiecības atjaunotas 1992. gada 29. janvārī. 

Latvijas goda konsuls Luksemburgā ir Anrī Dīderihs (Henri Diderich).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI