DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. augustā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Kuldīgas novadā norisināsies militārais vingrinājums “Zemessardzes patruļa 2024”

Publicitātes foto

No 22. līdz 25. augustam Kuldīgas novada Rendas un Rumbas pagastos norisināsies starptautiskais militārais vingrinājums “Zemessardzes patruļa 2024”, lai noteiktu zemessargu un karavīru militāro un fizisko sagatavotību, kā arī veicinātu starptautisko sadarbību militārajā jomā.

Šogad vingrinājums “Zemessardzes patruļa” norisinās 32. reizi, un tajā piedalās Zemessardzes bataljonu, regulāro spēku veidu un sabiedroto bruņoto spēku komandas no Dānijas, Kanādas, Lietuvas un Polijas.

Vingrinājuma “Zemessardzes patruļa 2024” dalībnieki veic uzdevumus ar dažādām grūtības pakāpēm, kopumā pārvarot vairāk nekā 55 km un pildot kaujas šaušanas, orientēšanās, sakaru procedūru, šķēršļota apvidus pārvarēšanas, loģikas un fiziskās sagatavotības pārbaudes uzdevumus vairāk nekā 30 kontroles punktos.

Militārais vingrinājums tiek organizēts ciešā sadarbībā ar Kuldīgas novada pašvaldību un “Zemessardzes patruļa 2024” noslēgsies ar svinīgu ceremoniju 25. augustā pulksten 10.00 Kuldīgā, Kuldīgas rātslaukumā, Baznīcas ielā 5, kurā apsveikumu dalībniekiem sacīs Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inese Astaševska, Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Kaspars Pudāns un Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes komandieris pulkvežleitnants Edmunds Svenčs. Ar muzikālu pavadījumu pasākumā piedalīsies Zemessardzes orķestris un atskaņos arī visu vingrinājuma dalībvalstu himnas.

Iedzīvotāju ievērībai!

Militārā vingrinājuma uzdevumi tiks pildīti diennakts gaišajā un tumšajā laikā iepriekš saskaņotās teritorijās. “Zemessardzes patruļas 2024” dalībnieki pārvietosies gan ar kājām, gan militāro tehniku. Vingrinājuma dalībnieki izmantos mācību munīciju un kaujas imitācijas līdzekļus, kas rada troksni un dūmus, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību.

Iedzīvotāji aicināti izturēties ar izpratni un neuztraukties, redzot militārā vingrinājuma norisi.

Pateicamies iedzīvotājiem par atbalstu Latvijas aizsardzības stiprināšanā. Jautājumu vai neskaidrību gadījumos aicinām zvanīt uz tālruņa numuru: 25915260.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI