DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. septembrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts aizsardzība

Rīgā norisinājās NATO operāciju plānošanas mācības “Steadfast Pyramid 2024” un “Steadfast Pinnacle 2024”

No 1. līdz 13. septembrim Rīgā norisinājās NATO operāciju plānošanas mācības “Steadfast Pyramid 2024” un “Steadfast Pinnacle 2024”, kurās piedalījās NATO dalībvalstu vecākie un augstākie virsnieki.

Mācību “Steadfast Pyramid” un “Steadfast Pinnacle” mērķis ir pilnveidot vecākā un augstākā līmeņa virsnieku un komandieru spējas plānot un vadīt apvienotās operācijas.

“Steadfast Pyramid 2024”, kas norisinājās no 1. septembra līdz 6. septembrim, ir pirmā daļa no NATO Transformācijas pavēlniecības un NATO Sabiedroto spēku augstākās virspavēlniecības Eiropā organizētajām mācībām. Šajā mācību daļā piedalās vecākie un augstākie virsnieki, lai pilnveidotu štāba darba plānošanas prasmes.

Savukārt vingrinājuma otrā daļa “Steadfast Pinnacle 2024” norisinājās no 8. līdz 13. septembrim, un tajā augstākā līmeņa komandieri tika apmācīti operacionālās plānošanas jomā.

Vingrinājumi “Steadfast Pyramid” un “Steadfast Pinnacle” Latvijā tiek rīkoti kopš 2011. gada. Šo mācību laikā Latvija uzlabo uzņemošās valsts atbalsta spējas un veicina sadarbību ar citām NATO dalībvalstīm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI