DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. augustā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes Medicīnas rotai notiks mācības Valmieras novadā 

No 16. līdz 18. augustam Valmieras novada Valmieras pagastā notiks Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes Medicīnas rotas mācības ar mērķi stiprināt teorētiskās un praktiskās zināšanas.  

Mācību laikā karavīri un zemessargi pārvietosies gan ar kājām, gan arī ar militāro transportu diennakts gaišajā un tumšajā laikā. Mācību dalībnieki lietos mācību munīciju un kaujas imitācijas līdzekļus, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību un nenodara bojājumus videi. Militāro mācību laikā tiks ievērotas ugunsdrošības un dabas aizsardzības prasības. Mācības notiks iepriekš saskaņotās teritorijās.  

Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes Medicīnas rotas zemessargi ikdienā strādā civilajās medicīnas iestādēs, piemēram, Vidzemes slimnīcā, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā un dažādās privātpraksēs. Medicīnas rotas uzdevums ir saņemt cietušos no kaujas lauka, stabilizēt viņu veselības stāvokli un nogādāt uz civilām ārstniecības iestādēm.  

Lai pievienotos Zemessardzei, kandidātam jāsazinās ar tuvāko Zemessardzes vienību, zvanot uz tālruņa numuru 1811, rakstot uz e-pasta adresi esizemessargs@mil.lv vai personīgi ierodoties savai mācību vai dzīvesvietai tuvākajā vienībā. Uzzināt vairāk var tīmekļvietnē – www.zs.mil.lv 

Iedzīvotāju ievērībai! 

Zemessardze aicina Valmieras novada iedzīvotājus neuztraukties, redzot karavīru un zemessargu pārvietošanos un ar izpratni izturēties pret notiekošajām mācībām, kas vērstas uz valsts aizsardzības spēju pilnveidošanu.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI