DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. jūlijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Iespēja apmeklēt Dabas māju jūlija pēdējā sestdienā 

Publicitātes foto

Liepājas Izglītības pārvaldes Zinātnes un izglītības inovāciju centra Dabas māja vasaras periodā vismaz reizi mēnesī tiek atvērta sabiedrībai arī nedēļas nogalē, tāpēc šo sestdien, 27. jūlijā, ikviens aicināts laikā no pulksten 10.00 līdz 14.00 izzināt ar dabas un vides pētniecību saistītas interaktīvas instalācijas speciālista vadībā un ar iepriekšēju reģistrāciju un ierobežotā skaitā notiks arī izglītojoši braucieni Liepājas ezerā ar dabas izziņas pētniecības mazizmēra kuģošanas līdzekli “AkvaLab Liepāja”.  

Caur interaktīvām instalācijām un izglītojošu stāstu varēs iepazīt vides zinātnes – bioloģiju, ekoloģiju un zooloģiju speciālista vadībā. Nemainīgi apmeklētāju iecienītākā instalācija ir tā, kurā iepazīt ļauts Austrālijas audējskudru un Madagaskaras šņācējprusaku dzīves ritmu, taču tā nav vienīgā ar dzīvām radībām saistītā instalācija. Tikpat aizraujoša ir arī akvaponikas sistēma, jo tā demonstrē ne vien augu spēju augt bez augsnes, bet arī to, kā koi zivis pozitīvi ietekmē augus. Savukārt putna attīstības instalācijā apmeklētājiem ļauts ieskatīties meža pīles attīstībā olā, kas kļuvis iespējams, izmantojot datorgrafikas un hologrāfijas iespējas. Dabas mājā un apkārtnē kopā izvietotas 15 (piecpadsmit) instalācijas, kas galvenokārt rosina apmeklētājos pievērst uzmanību detaļām, kas ik dienas noris dabā un vidē, kā arī izzināt to, kas nereti cilvēka acīm nav redzams dzīvo radību slēpšanās tieksmes dēļ.  

Dabas mājas ekspozīcijas apskate speciālista vadībā notiks sekojošos laikos: 

  • plkst. 10.00-11.00 
  • plkst. 11.00-12.00 
  • plkst. 12.00-13.00 
  • plkst. 13.00-14.00

Iepriekšēja reģistrēšanās nav nepieciešama vienlaikus aicinām ierasties savlaicīgi.  

Paralēli plkst. 10.00; 11.00 un 12.00 notiks izglītojoši braucieni Liepājas ezerā ar dabas izziņas pētniecības mazizmēra kuģošanas līdzekli “AkvaLab Liepāja”. Izglītojošā brauciena laikā tiks īstenota nodarbība, kas saistīta ar ezera ekosistēmu, vietējām dabas vērtībām, ūdens pētniecības rīkiem un arī vēsturi – kā vēstures notikumi ietekmējuši Zirgu salas teritorijas attīstību. Katrs izglītojošais brauciens paredzēts līdz 60 minūtēm, tai skaitā instruktāža par drošību, atrodoties uz peldlīdzekļa. Visiem dalībniekiem iepriekšēja reģistrācija ir obligāta un pieejama ierobežotā skaitā – https://ej.uz/AkvaLab-braucieni 

Vairāk informācijas par cenrādi: 

https://ziic.liepaja.edu.lv/cenradis/ 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI