DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Ventspils Digitālais centrs aicina pedagogus piedalīties tiešsaistes kursā “Mākslīgā intelekta rīku izmantošana pirmsskolas mācību procesā” 

Publicitātes foto

Ventspils Digitālais centrs aicina pirmsskolas pedagogus piedalīties tiešsaistes kursā “Mākslīgā intelekta rīku izmantošana pirmsskolas mācību procesā”, kas izstrādāts tiem, kuriem nav vai ir neliela pieredze darbā ar mākslīgā intelekta (MI) rīkiem. Apmācību laikā dalībnieki gūs padziļinātu izpratni par MI pielietojumu izglītības procesā un apgūs praktiskas iemaņas dažādu MI rīku lietošanā. 

Kursa dalībnieki patstāvīgi izstrādās mācību uzdevumus un kritērijus darba vērtēšanai, kā arī iepazīsies ar labās prakses piemēriem MI rīku pielietojumā. Mācību kurss ietver teorijas apskatu, praktisku individuālo darbu un diskusijas, kas palīdzēs pedagogiem izprast MI darbības principus un tā pielietošanas iespējas mācību procesā. 

Apmācības norisināsies tiešsaistes platformā Zoom 1. un 5. novembrī plkst. 14.00 – 15.30. Pieteikties iespējams līdz 29. oktobrim, aizpildot anketu šeit: www.adre.se/anketamiiesacejiem. 

Nodarbību programma: 

  • MI pirmsākumi un attīstība: 
    • MI vēsture, pirmsākumi un MI nozīme cilvēka ikdienā mūsdienās. 
  • MI rīku lietošana skolotāja darbā: 
    • MI rīki ChatGPT, MagicSchool, Canva, AutoDraw; 
    • mācību uzdevumu un vērtēšanas kritēriju izstrāde. 
  • MI rīku lietošanas ētika, riski, labā prakse: 
    • dalīšanās pieredzē; 
    • MI potenciāls pedagogu darbā un mācību procesā. 

Lai piedalītos nodarbībās, nepieciešams dators, stabils interneta pieslēgums un pieeja programmai Zoom, interneta pārlūkprogrammas Google Chrome un Microsoft Edge, kā arī piekļuve savam Gmail kontam. Nodarbību vadīs Evija Mirķe – RTU pasniedzēja ar doktora grādu sociālajās zinātnēs. Dalības maksa par kursu ir 25,11 EUR. Mācību noslēgumā dalībnieki saņems Ventspils Digitālā centra apliecību. 

Papildu informācija Ventspils Digitālajā centrā, Akmeņu ielā 3, rakstot uz e-pastu macibas.vdc@ventspils.lv vai zvanot pa tālruni 63607607. Aktuālā informācija par Digitālā centra piedāvājumu pieejama sociālajos tīklos Facebook un Instagram @vdcentrs, kā arī mājas lapā www.digitalaiscentrs.lv 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI