DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. novembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

K. Kariņš rosina ES spēlēt aktīvu lomu krīzes risināšanā Tuvajos Austrumos

2023. gada 20. novembrī ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš piedalījās ES ārlietu ministru neformālajā video sanāksmē, lai pārrunātu aktuālo situāciju Izraēlā un reģionā.

Sanāksmes laikā ārlietu ministrs aicināja ES būt aktīvai krīzes risināšanā Tuvajos Austrumos, aktīvi vēršoties pret "Hamās" draudiem Izraēlai, sniedzot atbalstu humānās krīzes mazināšanā Gazas joslā un reģionā, kā arī strādājot kopā ar reģiona un globālajiem partneriem ilgtermiņa risinājuma rašanā.

Ārlietu ministrs K. Kariņš īpaši uzsvēra nepieciešamību pēc pašreizējā saspīlējuma mazināšanas aktīvi domāt par politiskā dialoga atjaunošanu, lai panāktu noturīgu divu valstu risinājumu. “Politisks divu valstu risinājums ir vienīgais veids, lai mazinātu augsni radikalizācijai un nodrošinātu mierīgu līdzāspastāvēšanu nākotnē,” norādīja ārlietu ministrs.

ES ārlietu ministru neformālā video sanāksme notika pēc ES augstā pārstāvja Ž. Borela iniciatīvas, lai turpinātu ES diskusiju par pašreizējo saspīlējumu Izraēlā un Palestīniešu teritorijās. Sanāksme notiek ES augstā pārstāvja vizītes Tuvo Austrumu reģionā laikā, kas vērsta uz ES koordinācijas centienu stiprināšanu ar reģiona valstīm krīzes risināšanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI