DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. maijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Muzeju naktī Satversmes tiesa aicina ikvienu izzināt tās darbu Satversmē nostiprināto pamattiesību aizsardzībā

Satversmes tiesa Muzeju nakts ietvaros 13. maijā vērs durvis ikvienam apmeklētājam, kurš vēlēsies iepazīties ar Satversmes tiesu un tās darba ikdienu.

Iedvesmojoties no šā gada Muzeju nakts tēmas – RADĪŠANA, Satversmes tiesa aicinās ikvienu domāt par to, kā rodas taisnīgums. Muzeju nakts apmeklētājiem būs iespēja izzināt, kā Satversmes tiesa sargā Satversmi, kādas ir ikviena pamattiesības un kā tās aizsargāt.

Muzeju naktī tiesas apmeklētājiem būs iespēja satikt Satversmes tiesas tiesnešus un darbiniekus, uzdot interesējošos jautājumus un šogad piedalīties arī interaktīvās aktivitātēs.

Satversmes tiesā būs iespējams apmeklēt arī muzeju jeb Satversmes tiesas vēstures istabu, kurā izvietota ekspozīcija par konstitucionālās kontroles un Satversmes tiesas attīstību, tās tradīcijām un Satversmē ietvertajām vērtībām. Satversmes tiesas muzejs apmeklētājiem pirmo reizi tika atvērts tieši Muzeju naktī iepriekšējā gadā.

Laipni gaidīsim ikvienu Satversmes tiesā, 13. maijā, plkst.16.00-22.00, Jura Alunāna ielā 1.

Muzeju nakts ir starptautiska akcija, kas katru gadu vienlaikus notiek visā Eiropā. Vairāk informācijas par Muzeju nakti 2023: https://latvia.icom.museum.lv/muzeju-nakts/

Informācijai

Ierodoties Satversmes tiesā, apmeklētājiem būs jāuzrāda personu apliecinošs dokuments (pase vai elektroniskā identifikācijas karte). Drošības apsvērumu dēļ Satversmes tiesas ēkā nav atļauts ienest bīstamus priekšmetus, kā arī ir aizliegts ierasties alkohola vai apreibinošu vielu ietekmē.

Informējam Muzeju nakts apmeklētājus, ka pasākuma ietvaros Satversmes tiesā notiks fotografēšana un filmēšana. Iegūtie materiāli tiks izmantoti pasākuma atspoguļošanai Satversmes tiesas tīmekļa vietnē un Twitter profilā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI