DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Jomas eksperti apspriež aktualitātes konferencē par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas apkarošanu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts policijas un Latvijas Republikas prokuratūras īstenotajā konferencē par finanšu sistēmu bez netīrās naudas “Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas novēršana un apkarošana” pulcējās vairāk nekā 350 krimināltiesību nozares praktiķi un jomas eksperti gan no Latvijas, gan citām valstīm, lai labāk izprastu jaunus virzienus, tendences, metodoloģijas, pieejas un izaicinājumus noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas novēršanā un apkarošanā. Papildus jau minētajām aktualitātēm, šogad eksperti padziļinātāku uzmanību vērsa privātā un publiskā sektora sadarbības stiprināšanas jautājumiem, lai veicinātu arī sabiedroto un partneru centienus proaktīvi iesaistīties nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas apkarošanā.

Konferenci atklāja Ministru prezidenta parlamentārā sekretāre Evika Siliņa, Finanšu ministra padomnieks Kaspars Čerņeckis, Iekšlietu ministrs Kristaps Eklons, ģenerālprokurators Juris Stukāns, kā arī Amerikas Savienoto Valstu vēstniecības pārstāvji.

Konferences programmā bija ietvertas gan dažādas lekcijas, gan pieredzes apmaiņas un apaļā galda diskusijas. Tika apspriesti teorētiski un praktiski aspekti nelegāli iegūtas naudas līdzekļu legalizēšanas apkarošanā un novēršanā. Dalībniekiem bija iespēja iesaistīties diskusijās par mantas konfiskāciju bez notiesājoša sprieduma, stand-alone NILL izmeklēšanu un starptautisko sankciju efektivitātes palielināšanu. Īpaša uzmanība tika pievērsta institūciju sadarbības mehānismiem un starptautiskajai pieredzei NILL noziegumu atklāšanā, tādēļ konferencē piedalījās vairāki ārzemju eksperti un jomas līderi, kuri prezentēja praktiskas pieejas NILL izmeklēšanas procesos. Līdztekus jomas ekspertu prezentācijām, viens diskusijas panelis tika veltīts pētnieciskās žurnālistikas pārstāvju pieredzes izzināšanai, kurā klātesošajiem tika prezentēti aicināto pētnieciskās žurnālistikas pārstāvju pētījumi par korupciju un naudas atmazgāšanu, par kuriem ziņots Eiropas un pasaules plašsaziņas līdzekļos.

Ikgadējā starptautiskā konference jomas profesionāļiem norisinājās šī gada 5. un 6. oktobrī vienkopus klātienē pulcējot vairāk nekā 120 jomas ekspertus no dažādām tiesībaizsardzības iestādēm – Valsts policijas, Militārās policijas, Finanšu izlūkošanas dienesta, Valsts drošības dienesta, Latvijas Republikas prokuratūras, Iekšējās drošības dienesta, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja un Valsts ieņēmumu dienesta. Tāpat klātienē tika pārstāvēts arī Amerikas Savienoto Valstu Tieslietu departaments, Amerikas Savienoto Valstu valsts kase, Islandes Metropolitēna policija, Nīderlandes fiskālās izlūkošanas un izmeklēšanas dienests, Apvienotās Karalistes Valsts noziedzības aģentūra un citi. Vienlaikus arī attālināti tika nodrošināta konferences translācija tiešsaistē, kurā piedalījās vēl teju 230 dalībnieki.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI