DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. martā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs Zviedrijas kolēģim uzsver nepieciešamību uzturēt ciešu dialogu, risinot banku un finanšu jautājumus

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 29. martā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Zviedrijas Eiropas Savienības lietu ministru Hansu Dālgrēnu (Hans Dahlgren),kurš Rīgā ieradies darba vizītē. Tikšanās laikā tika uzsvērta plašā abu valstu sadarbība, kā arī pārrunāti Eiropas Savienības aktuālie jautājumi.

“Mums it īpaši šobrīd jāuztur ciešs dialogs ar Zviedriju, lai kopīgi risinātu banku un finanšu sektora problēmas. Mums jādara viss, lai atgūtu uzticību tam,” uzsvēra ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Runājot par nākamā ES daudzgadu budžetu, E. Rinkēvičs pauda, ka Latvijai ir svarīgi saglabāt uzsvaru uz sociālekonomisko atšķirību izlīdzināšanu starp Eiropas Savienības dalībvalstīm un reģioniem, tāpēc svarīgi ir panākt līdzsvaru starp tradicionālajām politikām – Kohēzijas politiku un Kopējās lauksaimniecības politiku – un izaicinājumiem klimata, drošības un migrācijas jautājumos.

Sarunā amatpersonas pauda cerību par breksita procesa iespējami veiksmīgu risinājumu. Gan Latvijai, gan Zviedrijai Apvienotā Karaliste ir nozīmīgs sadarbības partneris. Ministri pauda cerību, ka izstāšanās notiks ar vienošanos, kā arī turpināsies cieša sadarbība ar Lielbritāniju, īpaši tādos jautājumos kā pilsoņu tiesības, ekonomika, ārpolitika un drošība.

Tāpat ministri apsprieda ES vienotā tirgus spēcināšanu, kur aizvien nozīmīgāku lomu ieņem digitalizācija. Viņi bija vienisprātis, ka Eiropas Savienība primāri ir vērtību savienība, līdz ar to jādara viss, lai demokrātija, likuma vara un cilvēktiesības tiek pilnībā respektētas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI