SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
Aiga Nulle
LV portāls
27. aprīlī, 2022
RUBRIKA: Infografika
TĒMA: Noziedzība
8
8

Latvijā strauji pieaug darbaspēka ekspluatācijas gadījumu skaits

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Kā liecina Iekšlietu ministrijas pārskats par cilvēku tirdzniecības situāciju un cīņu pret cilvēku tirdzniecību Latvijā 2021. gadā, turpinās iepriekšējos gados novērotās tendences – biežāki darbaspēka ekspluatācijas gadījumi, lielāka digitālo tehnoloģiju nozīme vervēšanā un cilvēku tirdzniecības organizēšanā. Kopumā 2021. gadā identificēts 61 cilvēku tirdzniecības upuris un cietušais, no kuriem 53 tika iesaistīti darbaspēka ekspluatācijā.

Pēdējos gados identificēto upuru vidū arvien vairāk tika konstatēti trešo valstu pilsoņi, piemēram, no Uzbekistānas, Tadžikistānas, kā arī Indijas. Tomēr 2021. gadā pamatā Latvijā tika konstatēti Latvijas valstspiederīgo ekspluatācijas gadījumi iekšzemē, ko var skaidrot ar Covid-19 ierobežojumiem, tādējādi Latvijai kļūstot ne tikai par tirdzniecības upuru izcelsmes un mērķa valsti, bet arī valsti, kurā cilvēku tirdzniecībai tiek pakļauti vietējie iedzīvotāji.

Kaut arī iepriekšējos gados personas biežāk savervēja paziņas, 2021. gadā lielākā daļa upuru nonāca nepazīstamu cilvēku lamatās, kuri izmantoja upura sliktos sociālekonomiskos apstākļus, pret viņu vērsto diskrimināciju, nelabvēlīgo situāciju ģimenē utt. Arī Krievijas iebrukums Ukrainā palielina risku attiecībā uz patvēruma meklētājiem no karadarbības zonām, kuru izmisumu ļaunprātīgi varētu izmantot vervētāji.

Uzzini vairāk >>

Labs saturs
8
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI